Zobu sāpes: Ātrākie veidi un tautas līdzekļi, kā atbrīvoties no zobu sāpēm

Ar kariesu

Ja zobu sāpju cēlonis ir kariess, ņemiet melnas tējas maisiņu bez piedevām un novietojiet to uz vaiga pretī sāpošajam zobam. Sāpēm jāsamazinās pusstundas laikā.

Ja zobam ir caurums, izmēģiniet šādu metodi. Paņemiet vati un samitriniet to degvīnā vai citā stiprā spirtā, kur nav cukura. Sabīdiet vati slimā zoba dobumā un turiet to tur, līdz sāpīgās sajūtas izzūd.

Ja mājā ir žāvētas kumelītes un medus, varat sagatavot nākamo skalošanu. Ņemiet divas šķipsnas kumelītes un aplejiet ar 250 mililitriem svaiga verdoša ūdens. Tad pārklājiet un atstājiet uz ceturto daļu stundas. Pēc tam nospiediet iegūto infūziju un pievienojiet 1 tējkaroti medus. Kad medus izšķīst, skalojiet slimo zobu. Vienai skalošanai izmantojiet 50 mililitrus infūzijas. Procedūra jāievēro ik pēc pusstundas, līdz sāpes pazūd.

 

Ar zoba saknes abscesu

Šī procesa rezultāts parasti ir piepūsti vaigi, sāpošā zoba pusē. Ja pēc iespējas drīzāk, nav iespējams sazināties ar zobārstu, varat izmēģināt šādus rīkus. Sajauciet 1 tējkaroti granulēta cukura un galda sāls un pusi tējkarotes malto melno piparu. Tad ielieciet nedaudz 3 procentīga etiķa, lai maisījums kļūtu par putru. Paturiet iegūto masu virs uguns, līdz tā sabiezē. Pēc tam uzlieciet to uz slimā zoba un turiet līdz sāpes pāriet.

Vēl viena iespēja. Ņemiet nelielu gabalu zilā māla, aptiniet ap to marli un novietojiet uz pietūkušas smaganas. Sākumā sāpes var pat palielināties, bet drīz vien sāpēs izzudīs.

Lasīt arī:  Sāpju ABC. Kas ir sāpes un kā ar tām cīnīties

Jūs varat izskalot piepampumu ar salvijas tēju. Ņem divas ēdamkarotes žāvētas salvijas, ielej pus litra svaiga verdoša ūdens, pārklāj un atstāj, līdz tas ir pilnībā atdzisis. Pēc tam nokāsiet infūziju un sadaliet divās daļās. Skalot mutes dobumu divas reizes dienā ar 12 stundu intervālu. Katru dienu jums vajadzētu pagatavot jaunu infūziju. Sāpes pāriet pēc pirmās skalošanas, pietūkums var sākt mazināties vēlāk.

Ja sāpes ir ļoti akūtas, mēģiniet to noņemt ar sīpolu sulu. Lai to izdarītu, izspiest sulu no nomizota sīpola, samitriniet vates tamponu un novietojiet uz slimiem zobiem. Atstājiet to tur, līdz sāpes pazūd.

 

Neizturamas zobu sāpes: Neparasti veidi

Pastāv vairāki veidi, kā atbrīvoties no zobu sāpēm, ko sauc par tautas dziednieku metodēm. Piemēram, ņem nelielu gabaliņu sīpolu, ietin tīru marli un novieto ausī slimā zoba pusē. Sāpes pāriet pēc ceturtdaļas stundas.

Jūs varat arī ņemt lielu sīpolu un izraisīt asarošanu. Ir zinātniski pierādīts, ka, lietojot fitoncīdus, izraisītu gļotādu iekaisumu, smaganās spiediens samazinās un sāpes samazinās.

 

Diezgan efektīvs zobu sāpes atbrīvošanas līdzeklis ir ķiploki, kas jāpiesien pie plaukstas locītavas. Ja jums ir zobu sāpes labajā pusē ķiploku piesien pie kreisās rokas, ja kreisā – pie labās. Pārgriež uz pusēm ķiploka daiviņas un pēc tam piesien pie pulsa vietas. Atstājiet kompresi vairākas stundas. Šajā laikā sāpēm zobā vajadzētu iziet.

Efektīva cīņa ar zobu sāpēm ir ceļmallapas sakne. Vispirms izņemiet sakni no zemes, rūpīgi nomazgā un izžāvē ar papīra dvieli. Jūs varat to novietot starp vaigu un slimo zobu, vai arī jūs varat – ievietot auss ejā, slimā zoba pusē.

Sāpju mazināšanas metode ar cūkas speķa palīdzību ir diezgan izplatīta. Vislabāk ir lietot nesālītu speķa gabalu, vai arī tas jāattīra no sāls. Ielieciet speķa daļu starp smaganu un slimo zobu. Sāpes samazinās apmēram divdesmit minūtes.

Ja jums nav nekas uz rokas, vienkāršs ūdens var jums palīdzēt! Ņem mutē nedaudz ūdens istabas temperatūrā un turiet uz slimā zoba, līdz jūtat, ka tas ir uzkarsis. Pēc tam izlejiet ūdeni un uzņemiet jaunu daļu mutē. Pēc piecām procedūrām sāpes parasti pazūd.

 

Jums varētu arī interesēt: Kas remdē zobu sāpes: izskalojot muti ar šo līdzekli un tās mazināsies? SPIED ŠEIT, lai lasītu! 

Avots: mir-press.com

Gunta Graudiņa

Leave a Comment