Ādas sēnīte: Kā izvairīties no šādām infekcijām un sevi pasargāt

Ādas sēnīte

Ādas sēnīte nav patīkama infekcija! Kamēr mūs vēl lutina labs laiks, velkam vieglu apģērbu un arī pēdas ieaujam vaļējos apavos, vairāk pakļaujam sevi iespējai “noķert” kādu ādas vai nagu infekciju.

Cik tās patlaban ir izplatītas un kā sevi pasargāt, stāsta ārste dermatoloģe, veneroloģe OKSANA ARTEMJEVA.

 

* Sēnīšu infekcijas ir izplatītas visā pasaulē. Patlaban ir zināmi vairāk nekā 400 sēnīšu veidi, kas cilvēkam izraisa infekcijas, bet to izraisītāju spektrs strauji paplašinās.

* Mūsu valsts iedzīvotāji biežāk slimo ar tādām ādas sēnīšu slimībām kā klijveida ēde, epidermofītija, kas attīstās ādas krokās, nagu sēnīšu Sli**ba (onihomikoze), trihofītija (cirpējēde) un mikrosporija (kailā ēde), ļoti bieži Latvijā ļaudis cieš no pēdu un plaukstu mikozes.

* Saslimstību veicina daudzi faktori, to vidū īpaša nozīme ir personīgajai higiēnai, organisma vispārējam stāvoklim, hroniskām slimībām, perifērās As**srites traucējumiem un imunitātei.

Lasi arī: Biežāk pieļautās ādas kopšanas kļūdas un izplatītākie mīti

* Sēnīšu Sli**bas izplatās visu gadu, bet uzliesmojumus biežāk novēro vasarā karstā laikā. Pastiprināti svīstot, sviedri irdina ādas raga kārtu, līdz ar to infekcijai vieglāk iekļūt ādā.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Leave a Comment