Kolēģe pastāstīja, kā veikalā pirktu ingveru iestādīt, lai izaugtu varens augs

Ingvers ir daudzgadīgs augs, kura dzimtene ir Dienvidaustrumāzija. Ingvera sakne pie mums ir populāra, īpaši aukstajā sezonā, kad imūnsistēma ir novājināta.

Garšvielai ir daudz noderīgu īpašību, un to plaši izmanto kulinārijā. Mēs esam pieraduši lielveikalu plauktos redzēt dīvainas ingvera saknes.

Manas mīļākās zāles pret saaukstēšanos ir ingvera, medus un citrona maisījums. Nostāda jūs uz kājām vienas dienas laikā.

Un, kad jums ir nepieciešams uzmundrināt, vienkārši iedzeriet tēju ar ingveru, tā darbojas labāk nekā jebkura kafija.

Importētais ingvers nav tik lēts, tāpēc es vēlos jums pastāstīt, kā iestādīt veikalā pirktu ingveru mājās.

Kā iestādīt ingveru mājās

Ingvers ir arī dažādās šķirnēs, kas pieder pie ingvera ģints. Augs izaug līdz pat metram augstumā, un labvēlīgos apstākļos no tā veidojas skaisti sarkani ziedu kāti, kas izstaro patīkamu aromātu.

Jūs varat audzēt ingveru gan podā, gan atklātā zemē. Galvenais, veikalā atrast svaigu ingvera sakni bez iespiedumiem vai tumšiem plankumiem.

Atvedot ingveru mājās, rūpīgi pārbaudiet to. Uz saknes ir snaudoši pumpuri, kas jāpamodina, ievietojot sakni ūdenī uz vairākām stundām.

Jūs varat arī veikt nelielus griezumus ar nazi. Tad jums ir jāsagatavo augsne, tai jābūt irdenai, un drenāža jānovieto apakšā.

Saknes stādīšanai var izmantot universālu augsni ar smilšu piejaukumu vai vienādās proporcijās samaisīt humusu, lapu augsni, kūdras augsni, perlītu un smiltis.

Ingvers aug plaši un nes augļus kā kartupeļi, tāpēc izvēlieties tam zemu un platu podu, ja stādāt augu dzīvoklī.

Sagrieziet ingveru vairākos gabalos, pārliecinoties, ka uz katra gabala ir pumpuri.

Pirms stādīšanas jūs varat iemērkt ingvera sakni vājā kālija permanganāta šķīdumā un apstrādāt griezumus ar aktīvo ogli, lai aizsargātu augu no kaitēkļiem, taču jums tas nav jādara obligāti.

Izveidojiet zemē nelielas iedobes, lai, ievietojot sakni zemē, augsne tik tikko nosedz ingveru. Stādiet ingveru ar pumpuriem uz augšu. Ingveru ierīvē ar augsni un ūdeni.

Lai ingvers ātrāk uzdīgtu, podu var pārsegt ar pārtikas plēvi un katru dienu vēdināt. Jums tas nav obligāti jādara, galvenais, lai zem plēves gaisa trūkuma dēļ augsne neizžūtu vai nesapelētu.

Lasi vēl: Galvenās problēmas, audzējot gurķus, kas apgrūtina bezrūpīgo dārznieku dzīvi

Novietojiet ingvera podu siltā, gaišā vietā. Kad asni izlien, plēvi var noņemt.

Pirmie dzinumi parādās pēc 1-2 mēnešiem. Jūs varat stādīt ingveru zemē jau februāra beigās – marta sākumā un novākt to rudenī, kad auga lapas sāk dzeltēt.

Mājās ingveru var audzēt gan kā viengadīgu, gan kā daudzgadīgu augu.

Augu kopšana

Ingveram nepieciešams mitrs un silts klimats, un tas nepanes aukstu laiku. Labi aug siltumnīcas apstākļos. Ja audzējat ingveru atklātā zemē, stādot rūpējieties par tā siltumu: pārklājiet ingveru ar koka skaidām vai salmiem.

Vasarā ingveru var turēt svaigā gaisā 26–28 grādu temperatūrā. Jūs varat audzēt ingveru ēnā, bet tas attīstīsies lēnāk. Vasarā augs jāapūdeņo 2 reizes nedēļā, rudenī – reizi nedēļā, bet ziemā jānodrošina sausa atpūta.

Miera periodā ingvera lapas izžūst, sakni var mazgāt un žāvēt, lietot vairākus mēnešus vai pagatavot dažādus preparātus. Ja plānojat audzēt ingveru kā daudzgadīgu augu, nākamgad pārstādiet sakni jaunā augsnē un plašākā podā. Ingveru var barot ar augu pārtiku.

Ingvers var būt arī skaists dekoratīvs augs, kas karstā klimatā rada smalkus ziedu kātus ar citrona smaržu. Dekoratīviem nolūkiem labāk iestādīt visu ingvera sakni, lai krūms kļūtu sulīgāks.

Ja, gluži pretēji, jums ir nepieciešams iegūt pēc iespējas vairāk dziedinošo sakņu, sadaliet sakni un iestādiet to augsnē.

Prakse rāda, ka jo ilgāk ingvers aug zemē, jo lielāka izaug sakne.

Vai zinājāt, ka veikalā nopērkamo ingveru var tik vienkārši izaudzēt mājās?

Leave a Comment