Man nav spēka cīnīties ar kurmju rakumiem, mana omīte pastāstīja kā tikt vaļā no nelūgtā ciemiņa

Dzīve nav tāda pati bez kaķa!” – saka slavens dzejolis. “Bet bez kurmja?” Smaidot jautāju savam vīram. “Bez kurmja tā ir kļūda!” – vīrs smaidot atbildēja.

Un tā ir taisnība. Man vairs nav spēka cīnīties ar šo nelūgto viesi. Bet mana omīte, precīzi zina, kā savā vasarnīcā atbrīvoties no kurmja. Viņas zālienā, atšķirībā no mūsējā, nav neviena kurmju rakuma.

Un vakar es intervēju, tā teikt, savu prasmīgo omīti. Piezīmju grāmatiņā pierakstīju visus veidus, kā apkarot jauko melno kaitēkli, un nākamajā nedēļas nogalē sākšu tos pielietot praksē.

Esmu pārliecināts, ka visas šīs metodes kopā noteikti dos rezultātu. Omītei noderēja!

Šodien es dalos ar pāris pārbaudītiem paņēmieniem kā aizdzīt kaitinošu kurmi prom no sava īpašuma. Piezīme visiem dārzniekiem!

Kā atbrīvoties no kurmjiem

Kāds gudrs cilvēks, kurš man iemācīja apgriezt kokus, teica: “ Jūsu zeme ir tik auglīga – kurmji šeit noteikti dzīvo. Un tas ir lieliski. Viņi ēd kaitīgus kāpurus. Jūs nonācāt pie dabas, kas nozīmē, ka jums ir jāpieņem viss, kas ar to saistīts, jādzīvo harmonijā ar to.

Un mūsu meita saka: “ Vai mēs varam dot saviem kurmjiem vārdus? Un padarīt tos par mājdzīvniekiem? ” Taču ieguvumi no šiem kurmjiem ir mazāki par to radītajām grūtībām.

Iedomājieties: jūs no rīta izejat uz zālienu, un to visu klāj “zemes strūklakas”. Pagājušajā gadā mēs ar vīru nopirkām kurmju atbaidītāju — “ārstniecības līdzekli ar ēterisko eļļu”, ko ielej caurumā. Tomēr mani kurmji atstāj vienu vietu un apmetas citā.

Daudzi dārznieki iesaka pret grauzējiem un kurmjiem lietot nepatīkamas smakas vielas, ar kurām vajadzētu samitrināt lupatas un pēc tam iedurt tās alās. Tomēr šī metode īsti nedarbojas, jo dzīvnieki vienkārši aprok šo tuneli un uzbūvē jaunu.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Šī metode palīdz tikai tad, ja visus alas šajā apgabalā aizbāž ar petrolejas “spraudņiem”, un pēc tam atkārto to daudzas reizes, kad parādās jaunas kustības. Dzīvnieki būs spiesti atstāt vietu.

Arī mums savulaik ieteica paņemt dzelzs skārdeni ar putojošu dzērienu un pakārt uz metāla knaģiem. Vējš liek burciņai radīt troksni, kas neļauj kurmjiem rakt šajā konkrētajā vietā.

Un viņi meklē jaunas vietas. Omīte gan brīdināja, ka kurmji divas reizes neizrāpjas no vienas bedres, bet nokļūst dziļi pazemē. Tāpēc trokšņi un citas lietas nepalīdzēs.

Pēc omītes teiktā, kurmja klātbūtne vasarnīcā liecina par to, ka uz apkārtnes augiem ir daudz kaitīgu kukaiņu. Un kurmim šis ir garšīgs ēdiens.

Tas nozīmē, ka, lai kurmis aizietu, vispirms jācīnās ar kaitēkļiem, tādējādi atstājot kurmi bez barības.

Lasi vēl: Es vasarnīcā izveidoju gliemju “bāru”: rādu, ko es leju un kā es aicinu viesus ar raksturu

Optimālākās iegādātās preces, kuras var izmantot šajā gadījumā, ir “Aktara”, “Karbofos” un “Aktelik”. Pēc zāļu sagatavošanas apūdeņojiet skartos augus. Dāsni laistiet augsni un pašu augu. Ja nepieciešams, atkārtojiet ārstēšanu.

Starp tautas līdzekļiem palīdz ķiploku vai pākšaugu stādīšana. Kurmji nevar paciest šo smaržīgo augu aromātus. Var stādīt arī kurmim nepatīkamus augus: piparmētru, narcises un lazdu rubeņus.

Cīņā ar kurmjiem efektīvas ir elektroniskās atbaidīšanas ierīces. Tie ir pievienoti zemē un darbojas ar akumulatoru. Ierīce rada vibrācijas un skaņas, kas rada diskomfortu dzīvniekiem. Kurmji atstāj teritoriju. Ierīces darbības rādiuss ir atkarīgs no akumulatora jaudas.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Ultraskaņas ierīces sniedz labus rezultātus. Jums vienkārši jāievēro norādījumi un jāievieto tos zemē vajadzīgajā dziļumā. Ar seklu iegulšanu ierīces efektivitāte samazinās.

Mani radinieki jau ir izmēģinājuši dažas no šīm metodēm, kā atbrīvoties no kurmja uz sevi, un dažas ieteica pazīstamiem dārzniekiem.

Priecāsimies, ja tu, dārgais lasītāj, padalīsies ar metodēm, kas palīdz atrisināt kurmju problēmu.

Pastāsti komentāros, kā tu tiec galā ar šiem ciemiņiem savā vasarnīcā vai dārzā?

Leave a Comment