Ne grama gaļas, bet tik ļoti, ļoti garšīgi: maciņam draudzīgs, bet ļoti sātīgs sautējums

Foto – ekrānuzņēmums

Daudzi cilvēki ikdienā gaļu uzturā nelieto. Tam ir dažādi iemesli – vieni vienkārši atturas no tās lietošanas, bet citiem ikdienā gaļas lietošana uzturā izmaksā pārāk dārgi, iedragājot ģimenes budžetu. Šī recepte ir patiešām brīnišķīga, jo ēdiens ir garšīgs, ļoti sātīgs un kas pats galvenais – maciņam draudzīgs. Turklāt tajā nav ne grama gaļas.

Sastāvdaļas:

Svaigs kāposts – aptuveni 600 grami
1 (liela) glāze pupiņu (iepriekš izmērcētas)
1 liels sīpols
2 ēdamkarotes augu eļļas
2 ēdamkarotes tomātu pastas
Sāls, cukurs, pipari – pēc garšas
Dilles, pētersīļi vai citi zaļumi – pēc izvēles

Izpildi šo testu!

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Zeltene grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 52%

0%

Kāpēc sautējumi ir gan garšīgi, gan ieteicami?

Sautējumi ir ēdiens, kas gatavot ar īpašu gatavošanas tehniku, parasti tos gatavo katlā, izmantojot nelielu daudzumu eļļas vai tauku. Šī gatavošanas metode dod iespēju saglabāt pārtikas produktu tekstūru, garšu un barības vielu vērtību, tāpēc sautējumi ir populāra un ļoti ērta izvēle ātrām un arī noderīgām maltītēm.

Lai pagatavotu garšīgus sautējumus, ir svarīgi izvēlēties piemērotu katlu, kas nodrošina vienmērīgu siltuma sadali. Svarīgi ir arī sagatavot pārtikas produktus pareizi, sagriežot tos vienādās gabaliņos vai šķēlītēs, lai nodrošinātu vienmērīgu pagatavošanos.

Sautējumos visbiežāk tiek izmantotas tādas sastāvdaļas kā dārzeņi, gaļa vai jūras veltes. Sautējumos brīnišķīgākais ir tas, ka tos gatavot ir salīdzinoši vienkārši, bet rezultāts izdodas pasakains.

Kā pagatavot šo sautējumu?

Foto – ekrānuzņēmums

1. Pupiņas vēlams iemērkt jau iepriekšējā vakarā vai vismaz dažas stundas pirms gatavošanas. Tās ieber trauka un pārlej ar aukstu ūdeni un vienkārši atstāj izmērcēties.

Raksta turpinājumu lasi nākošajā lapā:

Leave a Comment