Pat visvecākie traipi pazudīs! Etiķi mazgāšanas laikā izmanto tikai pieredzējušas mājsaimnieces. Kāds ir noslēpums?

Etiķa galvenā funkcija mazgāšanas laikā ir tauku izšķīdināšana un traipu noņemšana.

Lai novērstu plankumu piesārņojumu, vienkārši samitriniet vates tamponu etiķa un ūdens šķīdumā proporcijā 1:1 un atstājiet uz 15 minūtēm, pēc tam priekšmetu var mazgāt veļasmašīnā kā parasti.

Ja mēs runājam par to, kā etiķis ietekmē drēbes, tad šajā gadījumā etiķskābe reaģē ar sārmu. Vienkārši sakot, etiķis nojauc ziepju slāni, kas uzkrājas uz jūsu drēbēm vairāku mazgāšanas reizi. Šis slānis acij ir pilnīgi neredzams, taču tas liek lietas daudz ātrāk kļūt netīrām. Ja pamanāt, ka jūsu tērps pat pēc mazgāšanas nejūtas tāpat kā parasti, bet ir nedaudz slidens, it kā uz tā būtu parādījusies neredzama plēve, ir pienācis laiks izmantot etiķi.

Lasi vēl: Finanšu zvaigžņu prognoze nedēļai no 2024.gada 20. līdz 26.maijam: esiet uzmanīgi, jūs ieskaus negodīgi cilvēki!

Pastāv arī viedoklis, ka mazgāšana ar etiķi veļas mašīnā palīdz noņemt kaļķakmeni.

Mazgāšana ar etiķi – kā noteikt pareizās proporcijas

Neatkarīgi no tā, vai mazgājat ar etiķi veļas mašīnā vai izlietnē, mēģiniet neizmantot tīru etiķi. Pirmkārt, tas var iekrāsot audumu, otrkārt, pašam etiķim ir diezgan spēcīga smaka, kuru vēlāk būs grūti noņemt.

Pieredzējušās saimnieces mērcējot iesaka izmantot 50-70 ml etiķa uz 5 litriem auksta ūdens. Dozēšana, mazgājot mašīnā – ne vairāk kā 100 ml. par procesu. Tomēr šajā gadījumā ir ieteicams ieslēgt dubultās skalošanas režīmu.

Kā noņemt smaku ar etiķi

Mazgāšana ar etiķi, lai noņemtu smakas, nav jauns izgudrojums, mūsu mātes un vecmāmiņas nonāca pie šādas idejas, kad veikalos nebija tik daudz veļas mazgāšanas līdzekļu, un neviens nekad nebija dzirdējis par gaisa kondicionieriem.

Lai noņemtu nepatīkamo aromātu no auduma, vienkārši pievienojiet veļas mašīnai 100 ml etiķa kopā ar mazgāšanas līdzekli.

Mazgāšana ar etiķi ir pilnīgi droša gandrīz visu veidu audumiem. Tomēr paturiet prātā, ka etiķis ir skābe, un tā pārmērīga lietošana var sabojāt gan veļas mašīnu, gan garderobi.

Leave a Comment