Pamēģini 2 nedēļas kājas ieberzt ar sodu – nespēsi noticēt rezultātiem!

Ko gan vēl var darīt ar papēžiem un pēdām, lai tās vienmēr būtu mīkstas, gludas un skaistas? Protams, regulāri tās ir jākopj ar maskām, kompresēm, dušām un vanniņām.

Viens no pieejamākajiem līdzekļiem kāju ādas kopšanā ir sodas vanniņas.

Sodai piemīt pārsteidzošas īpašības, kas tiek izmantota ne tikai pārtikas, ķīmijas industrijā, bet arī kosmetoloģijā. Sodai ir sekojošas īpašības:

antiseptiska,

dezinficējoša,

pretsēnīšu,

attīroša,

pretiekaisuma,

dziedējoša,

mīkstinoša.

Kāpēc kājām ir nepieciešamas vanniņas ar sodu

Sodas vanniņas ir ļoti veselīgas un noderīgas gan kosmētiskajās, gan arī medicīniskajās procedūrās. Pateicoties savām īpašībām, tās labvēlīgi ietekmē ādu un cilvēka organismu. Tad, kas gan tajās ir tik pārsteidzošs?

1. Pirmkārt, sodas vanniņas lieliski dezinficē. Pievienojot nedaudz sodas, var cīnīties ar sēnīšu saslimšanām, kas parasti izplatās nagu zonā. Turklāt siltam ūdenim, kam pievienota soda, piemīt pretiekaisuma īpašības. Ūdens ar sodu var sadziedēt sīkus ievainojumus, rētas un noberzumus uz kājām. Pateicoties tādām vanniņām, var atbrīvoties no nepatīkamās smakas kājās, kas parādās pēc pārāk lielas baktēriju esamības uz ādas.

2. Otrkārt, soda ir lielisks attīrošs līdzeklis. Spēcīgu papēžu un pēdu ādas nosmērējumu gadījumā sodas vanniņas pavisam viegli attīra kājas no netīrumiem un putekļiem.

3. Treškārt, sodas vanniņas var ātri mīkstināt pēdas un papēžus, tādējādi atbrīvojot no cietās ādas, tulznām un varžacīm.

4. Ceturtkārt, sodas vanniņas mazina nogurumu. Sievietēm raksturīga neērtu apavu nēsāšana uz augstiem papēžiem, kas dienas beigās liek par sevi manīt sāpju un noguruma veidā. Siltas vanniņas ar sodu nomierinās un atslābinās kājiņas pēc ilgas darba dienas un neērtu apavu nēsāšanas.

Uzmanīgi!

Soda – tā ir sārms, un kā jau visi sārmainie preparāti, tā spēj saēst vielas (tajā skaitā arī cilvēka ādu). Esiet uzmanīgi, lietojot sodu. 

Sodas vanniņas, lai cik pozitīvas tās arī nebūtu, nevajag pārturēt. Ja kājas tiek iemērktas sodas vanniņā ilgāk par 15 – 20 minūtēm, tad ir iespējami kāju ādas рH-līmeņa traucējumi. Tā rezultātā var rasties pretējs efekts, kas beigu beigās var prasīt pat speciālu ārstēšanu.

Ja klasiskajā sodas vanniņā pievienosiet arī citus preparātus, tad var pastiprināt vienu vai citu šīs vanniņas darbību. Lūk, daži kāju vanniņu varianti, kuriem pievienota soda.

Klasiskā vanniņa kājām pret nogurumu

Lai to pagatavotu, vajag vien uzsildīt 1 litru ūdens līdz 38 – 39 grādiem, un tajā izšķīdināt 2 ēdamkarotes sodas.

Vanniņa kājām ar sodu un sāli

Vanniņa kājām ar sodu un sāli lieliski mīkstina ādu. Lai veiktu šo procedūru, nepieciešams bļodā pievienot divas ēdamkarotes jūras sāls un sodas. Savas kājas divlitrīgajā šķīdumā turēt var aptuveni 7-8 minūtes. Šī kosmētiskās vanniņa atbrīvos no varžacīm un raupjas ādas. Turklāt sāls ir slavens antiseptiķis, tāpēc pasargās no baktērijām un kāju sēnītes.

Vanniņa kājām ar sodu un ziepēm

Šis savienojums attīra kājas ar dubultu spēku. Vanniņu kājām ar sodu un ziepēm ir ļoti viegli pagatavot: trijos litros ūdens izšķīdina 2 ēdamkarotes sodas un 2 ēdamkarotes sarīvētu ziepju. Ja jums gribas papildus dezinficēt papēžus, tad ieteicams pievienot klasiskās 72 % – ās saimnieciskās ziepes vai pat darbu. Kāju turēšanas laiks šādā šķīdumā – ne vairāk par 10 minūtēm.

Lai pagatavotu vanniņu kājām pret nogurumu, var parasta siltā ūdens vietā izmantot zāļu novārījumu. Tā var būt kumelīte, kliņģerīte, ceļmallapa. Lielisks līdzeklis, tai tiktu vaļā no tūskas – sodas vanniņas ar piparmētru novārījumu. Zāļu vanniņas arī lieliski stiprina naga plātnīti.

Vanniņa kājām ar sodu un ēteriskajām eļļām

Ēteriskās eļļas spēj ne tikai nomierināt nogurušu kāju ādu, bet arī tonizēt un mitrināt to. Var tikt izmantotas visdažādākās ēteriskās eļļas. Piemēram, daži pilieni pečūlijas, apelsīna, citrona, mandeļu vai lavandas ēteriskās eļļas lieliski mīkstinās un mitrinās ādu. Tomēr, pirms pievienot ēteriskos pilienus ūdeni, tie pirms tam ir jāatšķaida olīveļļa vai arī spirtā.

Vanniņas kājām ar sodu un pienu

1 litrs silta, trekna govs piena un 1 tējkarote sodas var aizstāt gājienu pie kosmetologa. Lieta tāda, ka šāds sastāvs lieliski mitrina ādu. Pēc procedūras papēži kļūst mīksti un samtaini. Turklāt bez visa tā, piena vanna ir lieliska profilakse sēnīšu slimībām.

Vanniņa kājām ar sodu un ūdeņraža pārskābi

Lai izārstētu plaisas uz papēžiem, vajag sodas vanniņai pievienot ūdeņraža pārskābi. Vanniņa kājām ar sodu un ūdeņraža pārskābi ne tikai nogalina baktērijas, bet arī augšējo epidermas raga slāni. Pateicoties tādām vanniņām, kājām īsā brīdi var atgriezt zīdaiņa skaistumu un maigumu. Siltā ūdenī nepieciešams ieliet 2 ēdamkarotes ūdeņraža pārskābes un tikpat daudz sodas, paturēt 12 – 15 minūtes ūdenī, un notīrīt mīksto ādu uz papēžiem ar cietu birsti.

Avots:

Leave a Comment