Vairs nekādu gliemju un gliemežu: ar šo produktu mans dārzs ir neieņemams cietoksnis

Kā uzvarēt visus 60 tūkstošus gliemežu un gliemju sugu uzreiz?

Mēs atradām trīs pārsteidzošus un vienkāršus veidus. Izvēlieties sev piemērotāko.

Gliemeži ir mīkstmieši, kuriem ir ārējais apvalks. Gliemeži ir gliemeži, kas evolūcijas attīstības laikā ir zaudējuši čaumalas. Tie barojas ar augu augļiem, lapām, saknēm un stublājiem un nopietni apdraud dārzu. Ir vairāk nekā 60 tūkstoši gliemežu un gliemežu sugu.

Ir svarīgi veikt savlaicīgus pasākumus, lai apkarotu šos kaitēkļus, lai aizsargātu stādījumus. Ir vairāki vienkārši veidi, kā tikt galā ar rāpojošām rāpošanām.

“Pārsteiguma katls”

Gliemeži var kļūt par īstu dārznieka murgu, apgraužot un iznīcinot dārzeņus, ziedus un citus augus. Lai pasargātu savus stādījumus no šiem kaitīgajiem iebrucējiem, var izveidot vienkāršu, bet efektīvu aizsardzības barjeru no plastmasas poda.

Nepieciešamie materiāli:

Plastmasas pods

Vazelīns

Sāls

Instrukcijas:

Sagatavojiet podu: Izgrieziet poda dibenu. Tas kalpos kā vāciņš jūsu “cietoksnim”.

Novietojiet podu ap stādu: Apvietojiet sagriezto podu ap stādu, pārliecinoties, ka tas cieši pieguļ zemei. Tas izveidos aizsargājošu barjeru, kas neļaus gliemežiem piekļūt augiem.

Apsargājiet malas: Iesmērējiet poda malas ar vazelīnu. Gliemeži necieš slidenās virsmas, tāpēc vazelīns kalpos kā efektīvs šķērslis.

Pievienojiet sāls barjeru: Pārkaisiet poda malas ar sāli. Sāls ir vēl viens atbaidīšanas līdzeklis gliemežiem, un tas palīdzēs nostiprināt aizsardzību.

Ierokiet podu (neobligāti): Ja vēlaties saglabāt dobes estētisko izskatu, varat ierakt podu zemē. Atstājiet ārpusē tikai poda malas, kas ieeļļotas ar vazelīnu un pārkaisītas ar sāli.

Piesardzība ar sāli: Uzmanieties, lai sāls nenokļūtu uz augu lapām vai stādiem, jo tas var tiem kaitēt.

Papildus padomi:

Regulāri pārbaudiet savu “cietoksni” un atjauniniet vazelīna un sāls slāni, ja nepieciešams.

Ja jūsu dārzā ir daudz gliemežu, varat ap podu izvietot arī vara sloksnes. Vara elektriskā lādiņa dēļ gliemeži tām netuvosies.

Izmantojiet citus gliemežu apkarošanas līdzekļus, piemēram, alus slazdus vai diatomītu zemi, lai pastiprinātu aizsardzību.

Izmantojot šo vienkāršo metodi, jūs varēsiet efektīvi pasargāt savus augus no gliemežu postījumiem un baudīt skaistu un veselīgu dārzu.

Metode pret gliemežiem un gliemjiem

Gliemeži un citi slidenie radījumi var kļūt par īstu dārznieka murgu, apgraužot un iznīcinot dārzeņus, ziedus un citus augus. Lai pasargātu savus stādījumus no šiem kaitīgajiem iebrucējiem, var izmēģināt senu un efektīvu līdzekli – ķiploku.

Kāpēc ķiploki darbojas?

Ķiplokiem piemīt spēcīga, raksturīga smarža, kas gliemežiem un citiem slidenajiem radījumiem šķiet nepatīkama un atbaidoša. Šī smarža darbojas kā dabisks repelents, liekot kaitēkļiem meklēt barību citur.

Kā pagatavot ķiploku šķīdumu:

Sastāvdaļas:

Dažas ķiploka krustnagliņas

Ūdens

Pagatavošana:

Sasmalciniet ķiploka krustnagliņas.

Sajauciet sasmalcinātos ķiplokus ar ūdeni, lai iegūtu spēcīgu šķīdumu.

Kā lietot ķiploku šķīdumu:

Apstrādājiet augus: Ar sagatavoto šķīdumu apsmidziniet pašus augus, pievēršot uzmanību lapu apakšai un stādiem.

Apstrādājiet augsni: Apsmidziniet zemi ap augiem, lai atbaidītu gliemežus, kas slēpjas augsnē.

Lasi vēl: Īpašas piecas dienas: kāpēc no 19. maija Visums sāks dot cilvēkiem naudu. Kā būt vienam no laimīgajiem

Papildus padomi:

Lai pastiprinātu efektu, ķiploku šķīdumam var pievienot dažus pilienus ēteriskās eļļas, piemēram, tējas koka vai piparmētru eļļu.

Regulāri atkārtojiet apstrādi, īpaši pēc lietus, jo tas var izskalot ķiploku smaržu.

Izmantojiet citus gliemežu apkarošanas līdzekļus, piemēram, alus slazdus vai diatomītu zemi, lai pastiprinātu aizsardzību.

Atcerieties:

Šī metode ir dabiska un videi draudzīga, neradot kaitējumu augiem vai citiem dārza iemītniekiem.

Kaut arī ķiploki ir efektīvs līdzeklis pret gliemežiem, tie var nepietikt, ja dārzā ir liela invāzija. Šādos gadījumos var būt nepieciešams apvienot ķiploku apstrādi ar citiem apkarošanas pasākumiem.

Nu, Drakula, kā ar visām pārējām nelietībām?

Ķiploki var būt ne tikai garšīgs papildinājums jūsu ēdienkartei, bet arī efektīvs ierocis cīņā pret kaitīgiem dārza iebrucējiem. Izmantojot šo vienkāršo un dabisko metodi, jūs varēsiet pasargāt savus augus un baudīt skaistu un veselīgu dārzu.

Olu čaumalu cietoksnis

Olu čaulas ir ne tikai garšīgs brokastu piedevu avots, bet tās var būt arī vērtīgs dārza papildinājums. Tās kalpo gan kā barības vielu avots augiem, gan kā dabisks šķērslis kaitīgiem kaitēkļiem, piemēram, gliemežiem.

Olu čaulu priekšrocības dārzā:

Barības vielas: Olu čaulas satur kalciju, kas ir svarīgs elements augu augšanai un attīstībai. Kalcijs palīdz stiprināt augu šūnu sienas, veicina sakņu augšanu un uzlabo ziedu un augļu veidošanos.

Gliemežu atbaidīšana: Olu čaulu asās malas un nelīdzenā virsma rada mehānisku šķērsli gliemežiem, apgrūtinot tiem piekļūšanu augiem. Gliemeži parasti izvairās no vietām, kas varētu savainot to maigos ķermeņus.

Dabisks produkts: Olu čaulas ir pilnībā dabisks un bioloģiski noārdāms materiāls, kas nekaitē videi. Tās ir lieliska alternatīva ķīmiskajiem mēslošanas līdzekļiem un pesticīdiem.

Kā izmantot olu čaulas dārzā:

Sasmalciniet olu čaulas: Izmantojiet piestu un javu, marmuru vai virtuves dvieli, lai sasmalcinātu olu čaulas. Jo smalkāk tās tiks sasmalcinātas, jo ātrāk tās sadalīsies augsnē un atbrīvos barības vielas.

Izkaisiet olu čaulas: Vienmērīgi izkaisiet sasmalcinātās olu čaulas ap saviem krūmiem un citiem augiem. Varat tās iestrādāt augsnē ap stādiem vai izkaisīt virs augsnes virsmas.

Atjauniniet regulāri: Olu čaulas laika gaitā sadalīsies, tāpēc tās regulāri jāatjaunina, lai nodrošinātu nepārtrauktu barības vielu pieplūdumu un aizsardzību pret gliemežiem.

Papildus padomi:

Pirms olu čaulu izmantošanas pārliecinieties, ka tās ir tīras un brīvas no piemaisījumiem.

Lai pastiprinātu gliemežu atbaidīšanas efektu, varat sajaukt olu čaulas ar kafijas biezumiem vai diatomītu zemi.

Izmantojiet olu čaulas kopā ar citiem dārzkopības pasākumiem, lai nodrošinātu visaptverošu kaitēkļu apkarošanu.

Izmantojot olu čaulas savā dārzā, jūs varēsiet ne tikai nodrošināt saviem augiem vērtīgas barības vielas, bet arī pasargāt tos no kaitīgiem gliemežiem. Šī dabiskā un videi draudzīgā metode ir lielisks veids, kā uzturēt veselīgu un skaistu dārzu.

Leave a Comment