Kāds vecs dārznieks man iemācīja, kā mēslot dārzu ar maziem un mīkstiem kartupeļiem, es dalos ar rezultātiem

Katram dārzniekam ir savs iecienītākais mēslojums jāņogām un upenēm. Kāds cenšas neprasīt pārāk lielu ražu, bet savākt pēc iespējas veselīgākās un dabīgākās ogas.

Un dažiem došanās uz mēslojuma veikalu ir kā iešana brokastīs. Vai ir iznācis kas jauns? Oho, pamēģināsim.

Mēs nolēmām iet pirmo ceļu. Dabisks mēslojums, kas tomēr patiešām uzlabo ražas kvalitāti un tās daudzumu.

Vai jūs domājat, ka tagad mēs kļūsim garlaicīgi, uzrakstīsim dažas formulas un proporcijas? Bet nē. Patiesībā viss ir daudz vienkāršāk.

Mēslojums jāņogām un upenēm

Un noslēpums slēpjas parastajā cietē. Kartupeļi ir mūsu galvenais palīgs.

Jāņogas un upenes ir viens no populārākajiem augiem dārznieku vidū. Spriediet paši, tās var dzīvot jūsu dārzā 15 gadus. Ja vienu vai citu iemeslu dēļ jūs nokavējat sezonu un nevarat parūpēties par jāņogām un upenēm, tās nemirst, bet turpinās spītīgi augt un nesīs labu ražu.

Diemžēl gadu no gada bez nepieciešamās barošanas ogas kļūs mazākas. Arī to skaits samazināsies.

Bet kartupeļi kalpos kā lieliska barība jāņogu un upeņu krūmiem. Kartupeļu mizas noderēs vairāk kā jebkad.

Tie satur cieti (23%), glikozi, fosforu un citus noderīgus mikroelementus. Tā nepavisam nav toksiska un tajā pašā laikā pieejama jebkuram dārzniekam.

Šis 100% dabīgais mēslojums stiprinās jāņogu un upeņu sakņu sistēmu. Kā jūs droši vien zināt, jāņogu un upeņu saknes atrodas augšējā augsnes slānī.

Tieši tāpēc pašas mizas var vienkārši iemest krūma pamatnes tuvumā un tās lieliski papildinās augsni ar visām nepieciešamajām vielām.

Kartupeļu ciete

Ciete un glikoze palīdz palielināt ogu apjomu un arī palielina to saldumu. Savukārt fosfors aktīvi stimulē ziedēšanu, tāpēc raža nebūs ilgi jāgaida. Tas izrādās vienkāršs, pieejams, lēts un videi draudzīgs .

Jāņogas un upenes ieteicams barot pavasarī, pirms ziedēšanas stadijas. Ja jūs to darāt vasarā, pastāv risks, ka zeme var pārkarst.

Galu galā mizas sadalīšanās procesu pavada temperatūras paaugstināšanās. Lai gan bagātīga laistīšana stabilizē situāciju.

Ja jums vienkārši guļ slikti, ļengani kartupeļi, kas noteikti nav piemēroti ēšanai, varat arī tos izmantot. Nē, jums tas nebūs jātīra. Galu galā bieži gadās, ka kļūst ļengani tieši mazi kartupeļi.

To ir grūti notīrīt pat parastajā veidā, nemaz nerunājot par žāvētu.

Šajā gadījumā jums ir jānoņem visi asni un “acis”. Ja iespējams, pārgrieziet katru kartupeli uz pusēm. Un tas arī viss, to var pievienot jāņogām un upenēm.

Lasi vēl: Auzas, kanēlis un piens, kuram beidzies derīguma termiņš, atdzīvināja manu vīstošo dārzu: dalos savā pieredzē

Starp citu, arī ērkšķogām patīk šis gardums. Būtība ir tāda, ka jāņogu un upeņu saknes un augsne saņems visu nepieciešamo, lai iegūtu dāsnu ražu.

Ja neesat pārliecināts par augsnes kvalitāti vai domājat, ka jūsu krūma sakņu sistēma ir nonākusi nedaudz dziļāk pazemē nekā parasti, tam nav nozīmes.

Uz augsnes virsmas izveidojiet ļoti seklu vagu. Ne vairāk kā pāris centimetri. Un ieberiet kartupeļus tieši tājā. Tagad viss, bez šaubām, būs vislabākajā iespējamajā veidā.

Starp citu, mulča ļoti labi sader ar kartupeļiem. Tā novērš sulas iztvaikošanu pirms grafika un nodrošina visu nepieciešamo sastāvdaļu nokļūšanu pareizajā vietā. Tas ir, jāņogu un upeņu saknēm.

Kartupeļu sula

Un bez mulčas noteikti neiztikt, ja vēlaties izmantot citu ar kartupeļiem saistītu mēslošanas metodi. Kartupeļu sula atšķaidīta ūdenī !

Jūs varat pagatavot kartupeļu pankūkas visai ģimenei. Bet gatavošanas procesā jums paliks daudz kartupeļu sulas. Izmest vai, precīzāk, izliet ir īsta zaimošana!

Atšķaidiet šo sulu ūdens spainī un ļaujiet tai brūvēties pusstundu. Cietes pārpilnība padarīs ūdeni putojošu, bet tas ir tas, kas mums vajadzīgs.

Laistiet jāņogu un upeņu krūmu ar trešo daļu no spaiņa tilpuma. Neaizmirstiet mulčēt jāņogas un upenes.

Šis triks ļoti labvēlīgi ietekmēs gala rezultātu. Vairāk nekā simts reižu pārbaudījuši liels skaits dārznieku.

Rezultātā mēs saņēmām sekojošo: jāņogas un upenes ļoti mīl kartupeļus. Sakarā ar lielo būtisko mikroelementu skaitu.

Turklāt kartupeļiem jābūt neapstrādātiem un vismaz ar minimālu sulas daudzumu. Un nav svarīgi, kādā formā šie kartupeļi būs.

Mēs ceram, ka jums būs veiksmīgs, auglīgs gads. Un ar lielajām un saldajām jāņogām un upenēm varēsi iepriecināt visu ģimeni un draugus.

Leave a Comment