Mēslojums pēc lauku zintnieces receptes, no kura kā noburti aug dārzeņi: neaptverami bagātīga raža

Noderīgs mēslojums ir īpaši labvēlīgs augiem pat vasarā, īpaši, ja tā ir karsta un sausa. Pieredzējuši dārznieki zina, ka augi ir jāatbalsta tieši tagad, lai rudenī iegūtu bagātīgu ražu.

Apskatīsim, kuri mēslošanas līdzekļi ir ideāli piemēroti katram dārzeņam vai auglim, kā arī atklāsim vienkāršu mēslojuma recepti, kas noteikti noderēs gan dārzeņiem, gan ziediem.

Noderīgi mēšlošanas līdzekļi

Katram vasaras mēnesim pieredzējušiem dārzniekiem ir savi augu kopšanas procesi. Piemēram, jūlijā augiem īpaši nepieciešams slāpeklis.

Šī būtiskā viela palīdz augiem uzņemt spēku, kļūt stiprākiem, gaļīgākiem un sulīgākiem.

Speciālisti iesaka laistīt augu zonas biežāk, pievienojot govju kūtsmēslus. Šis mēslojums palīdzēs palielināt slāpekļa daudzumu augsnē.

Deviņvīru spēks jāatšķaida ar ūdeni proporcijā 1:10 un ar šo šķīdumu jālaista dobes. Lūdzu, ņemiet vērā, ka vienam kvadrātmetram zemes ar dārzeņiem būs nepieciešami 500 ml šī mēslojuma.

Vasaras vidus rīcības plāns

Speciālisti iesaka neaizmirst par minerālmēslojumu dārza dobēm. Jūlijs bieži ir karsts mēnesis, tāpēc papildus regulārai laistīšanai jānodrošina arī kvalitatīva barība nākamajai ražai.

Papildus deviņvīru spēkam organiskai barošanai var izmantot arī vistas kūtsmēslus vai pelnus. Šie mēslojumi īpaši labi noderēs tomātiem un gurķiem.

Kāpostiem arī ir ļoti nepieciešams jūsu vasaras atbalsts. Veikalā dārzniekiem ir vērts izvēlēties īpašu komplekso mēslojumu, kas nodrošinās nepieciešamās barības vielas.

Divas nedēļas pēc šāda mēslojuma pielietošanas ir ieteicams atslābt augsni un apkaisīt to ar pelniem. Pēc tam kāposti bagātīgi jālaista, lai pelni iesūktos zemē, nodrošinot, ka dārzenis kļūst sulīgs.

Mēslošanas līdzekļi uz maizes bāzes – maize noderēs ne tikai maģiskos rituālos

Var šķist, ka maize nav noderīga dārzam, bet patiesībā tā satur vērtīgu elementu – raugu. Viegli raudzēts raugs veicina slāpekļa izdalīšanos, kas ir būtiska dārzeņiem.

Tomēr jābūt uzmanīgiem un nepārspīlēt: nobriedušiem augļiem vairs nav nepieciešams daudz slāpekļa.

Noderīgu graudu mēslojumu var izmantot ne tikai dārzeņiem un augļiem, bet arī ziediem.

Lasi vēl: Kāds vecs dārznieks man iemācīja, kā mēslot dārzu ar maziem un mīkstiem kartupeļiem, es dalos ar rezultātiem

Lai to pagatavotu, nepieciešams aizpildīt ⅓ spaini ar sausu maizi, pievienot 10 litrus tīra ūdens, nedaudz svaigi pļautas zāles un, ja vēlaties, pievienot Baikal EM-1 koncentrātu. Šis mēslojums satur dzīvas baktērijas, kas veicina augu augšanu.

Sajauciet maizi, ūdeni un garšaugus un atstājiet šo maisījumu tumšā vietā vairākas dienas, lai sāktos fermentācija.

Lai uzzinātu, cik daudz “Baikal EM-1” pievienot, konsultējieties ar pārdevēju specializētā veikalā. Tas palīdzēs jums precīzi noteikt nepieciešamo produkta daudzumu jūsu mēslojumam.

Raudzētais maisījums jāizkāš. Zāli ievietojiet komposta bedrē un atlikušajam šķidrumam pievienojiet vēl 2 litrus ūdens.

Iegūto mēslojumu var izmantot ziedu, gurķu, tomātu, kāpostu, baklažānu un paprikas laistīšanai.

Maizes vietā var izmantot arī parasto dzīvo maizes raugu. Pietiek 100 g rauga atšķaidīt 10 litros ūdens un atstāt maisījumu saulē.

Kad ūdenī parādās mazi burbuļi, var sākt dārzeņu mēslošanu. Katrai augu vienībai nepieciešami apmēram 500 ml šī barojošā šķīduma.

Pēc mēslošanas ļaujiet šķidrumam uzsūkties un pēc tam bagātīgi aplaistiet augus. Nākamajā dienā irdiniet augsni, lai augiem būtu vieglāk augt.

Bagātīga raža strādīgiem dārzniekiem

Ar šiem vienkāršajiem, bet neticami efektīvajiem mēslošanas līdzekļiem Jūsu dārzs ziedēs un dāvās bagātīgu ražu!

Nevilcinieties ielūkoties tematiskās interneta vietnēs, kur pieredzējuši dārznieki labprāt dalīsies savā pieredzē, padomos un radošos risinājumos.Atcerieties, ka vasara ir īslaicīga, tāpēc jau laikus sāciet gatavoties ražas novākšanai!

Zemkopība nekad nav bijusi viegla, tomēr mēs esam pārliecināti par Jūsu spējām izaudzēt bagātīgu un krāsainu ražu. Ar nelielu pacietību un neatlaidību Jūs drīz varēsiet baudīt gardus gurķus, tomātus, kāpostus, baklažānus un cukīni no sava dārza.

Atcerieties:

Neatlaidība ir atslēga: Dārzkopība prasa regulāru rūpību un pacietību. Neļaujieties neveiksmēm un turpiniet rūpēties par saviem augiem, un tie Jums atbildēs ar bagātīgu ražu.

Izbaudiet procesu: Dārzkopība ir ne tikai par ražas novākšanu, bet arī par laika pavadīšanu dabā un gandarījumu par paveikto darbu. Izbaudiet katru soli – no sēklu sēšanas līdz gatavu augļu baudīšanai.

Dalieties savā pieredzē: Nevilcinieties dalīties savā pieredzē ar citiem dārzniekiem. Apmainoties ar padomiem un atbalstu, Jūs varēsiet mācīties viens no otra un gūt jaunas atziņas.

Mēs novēlam Jums visu to labāko šajā aizraujošajā ceļojumā! Lai Jūsu dārzs plaukst un dāvā Jums bagātīgu un garšīgu ražu!

Leave a Comment