Lauku cilvēki zina visproduktīvāko paprikas šķirni, bet pilsētnieki par to nekad nav dzirdējuši

Auglīgākā paprika ir dāvana jebkuram dārzniekam, jo ​​vienmēr nepietiek laika, bet jūs vēlaties iegūt pienācīgu rezultātu ar minimālu piepūli. Lauku cilvēki zina visproduktīvāko paprikas šķirni, bet pilsētnieki par to nekad nav dzirdējuši.

Šodien es pastāstīšu, kāda veida paprika dos labu ražu jebkuros laikapstākļos. Uz krūma ir tik daudz paprikas, ka jūs nevarat redzēt lapas!

Novāc lielu ražu paprikas

Šo šķirni zina daudzi pieredzējuši vasaras iedzīvotāji, taču tagad tā ir nepelnīti aizmirsta. Bet velti. Mana tante ar tiem apstāda savus 5 akrus un pat izdodas tos pārdot.

Es ilgi nekavēšos, teikšu uzreiz – šo šķirni sauc par “California Miracle”. Tam ir ļoti augsta raža (līdz 10 kg uz kvadrātmetru), un tajā pašā laikā augļi ir saldi, kraukšķīgi un gaļīgi. Un cik tas ir smaržīgs! Tagad es atceros, un mana mute uzreiz sāka asarot. Es ļoti gribu ēst salātus, kas gatavoti no šī brīnišķīgā dārzeņa!

Starp citu, vai zinājāt, ka 100 gramos bulgāru paprikas ir divreiz vairāk nekā dienā nepieciešams C vitamīna? California Miracle paprikas augļos ir augsta cukura koncentrācija. Un pēc askorbīnskābes satura to var salīdzināt ar upenēm.

Šī ir vidēji agrīna šķirne. No dīgtspējas līdz patērētāja gatavības sākumam paiet apmēram 100–120 dienas. Tas labi aug atklātā zemē, un to var audzēt arī siltumnīcās.

Augs izaug līdz 60–70 centimetriem. Augļi ir nokareni, kubveida, spīdīgi, sver 80–120 gramus šīs šķirnes paprikas sieniņu biezums parasti ir līdz 8,3 milimetriem. Katrs krūms ražo apmēram 12 paprikas augļus.

Šī paprika ļoti labi pacieš sausumu un mazāk pacieš lietus, bet, ja līst kādu mēnesi, var noklāt ar plēvi, un tad problēmu nebūs vispār. Ja “California Miracle” dzīvo siltumnīcā, tad viss ir labi.

Šī parika ir diezgan nepretenciozs – un tā ir viena no tā svarīgajām priekšrocībām. Pat vēsās vasarās tas ražo ļoti mīkstus augļus. Es neapgalvoju, ka ir ražīgākas paprikas šķirnes , taču daudzas no tām ir tik izvēlīgas pret laikapstākļiem, ka nevar paļauties uz ikgadēju ražu.

“California Miracle” ir piemērots salātiem, pildījumam un ziemas gatavošanai! Pateicoties kraukšķīgajai un blīvajai garozai, paprika saglabā savu formu pat vārot.

Šīs šķirnes popularitāte jau vairākus gadu desmitus ir bijusi ārpus saraksta. Šī ir veca un pārbaudīta šķirne. Nekādas hibridizācijas! Un tajā pašā laikā raža ir neslavējama!

Pēc daudzu pieredzējušu dārznieku domām, šī šķirne ir īsts atradums tiem, kuri nevēlas tērēt daudz laika stādījumu kopšanai un joprojām vēlas iegūt izcilu ražu.

Lasi vēl: Mēslojums pēc lauku zintnieces receptes, no kura kā noburti aug dārzeņi: neaptverami bagātīga raža

“California Miracle” papriku var viegli un bez piepūles izaudzēt pat tie, kas pirmo reizi izrok pirmo bedri! Ja kļūst vēsāks un paprika vēl nav nogatavojusies, tad mierīgi noņemiet tos no krūmiem un nolieciet tumšā vietā. Viņi skaisti nogatavosies!

Un atceries, ka saldo papriku nevar stādīt blakus asajiem pipariem – tie krustosies.

REDAKCIJA

Produktīvā paprika ir arī “Emēlija”, “Austrumu zvaigzne” (dažādu krāsu), “Lielais tētis”, “Bezdelīga”, “Mercedes”, “Anastasija”, “Etīde” un “Lilak Bell”. Šīs ir šķirnes un hibrīdi, kas mani ir piesaistījuši pēdējo dažu gadu laikā. Protams, katru sezonu izmēģinu ko jaunu.

Priecāšos, ja padalītos ar mums savā pieredzē un pastāstītu, kuras paprikas šķirnes un hibrīdi jūs iepriecināja pagājušajā sezonā.

Leave a Comment