Vecmāmiņas metodes: kā cīnīties ar sūnām uz zāles un bruģa plāksnēm

Bieži vien ir tāda problēma, ka uz bruģa plāksnēm vai zāliena parādās sūnas. Ar to var būt diezgan grūti cīnīties. Tomēr nenolaidiet rokas.

Lai nevajadzētu tērēt papildu naudu, iesakām izmantot pārbaudītus tautas līdzekļus. Tie nav sliktāki par veikalu ķimikālijām, taču ir daudz drošāki fiziskajai labsajūtai un apkārt esošajiem augiem.

Ja sūnas parādās uz bruģakmens vai bruģa plāksnēm, tās sabojā visu izskatu. Tomēr ar šo problēmu ir iespējams tikt galā. Jums būs nepieciešamas vienkāršas smiltis. Vispirms nokasiet visas sūnas ar dārzkopības instrumentiem. Mēģiniet tās izraut no visām plaisām, no kurām tās bieži vien “izlaužas cauri”. Pēc tam visas šīs vietas jānosedz ar smiltīm. Tās neļaus dīgt jauniem dīgstiem, tāpēc sūnas vairs nebojā bruģakmeņus vai flīzes.

Daudzi dārznieki stāsta, kā atbrīvoties no sūnām uz betona. Speciālisti šim nolūkam izmanto sen zināmu vecmāmiņu metodi – pagatavo ūdens, sodas un sāls šķīdumu. Sodu un sāli sajauc vienādās proporcijās, pārlej ar verdošu ūdeni (lai maisījums nebūtu pārāk biezs) un pēc tam aplaista visas vietas, kur aug sūnas. Pēc dažām dienām jau var redzēt rezultātu – dīgsti būs pilnīgi “izžuvuši”.

Kā atbrīvoties no sūnām zālienā

Lai cīnītos ar sūnām uz zāliena, varat izmantot uzreiz divas metodes. Pirmais ir apstrādāt zālienu ar dzelzs sulfātu. Lai to izdarītu, sagatavojiet 5% dzelzs sulfāta šķīdumu (nepieciešams 500 g); Atšķaidiet to 10 litros ūdens; Apstrādājiet visas zemes gabala vietas, kur aug sūnas.

Jāatceras, ka dzelzs sulfāts “sadedzina” ne tikai sūnas, bet arī visus citus augus. Ieteicams apstrādāt tikai sausā laikā.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Zeltene grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 53%

0%

Cits veids ir dolomīta miltu lietošana. Šo irdenu kristālu masu bieži izmanto, lai uzlabotu augsnes kvalitāti. Tomēr ir vērts atzīmēt, ka dolomīta milti uzreiz neatbrīvos jūs no sūnām zālienā. Šajā gadījumā ir nepieciešama pacietība. Katru gadu augsni ar šo vielu atūdeņojiet, uzklājot aptuveni 500 g uz 1 kvadrātmetru. Procedūru veiciet rudenī, vēl pirms salnām un pirmā sniega.

 

 

Leave a Comment