Vecmāmiņas veids, kā nobiedēt laputis, lai tās uzreiz pamestu dārzu

Cīņa ar laputīm vasarnīcā ir diezgan liels izaicinājums. Maz ticams, ka nepieredzējis dārznieks tiks galā bez praktiskiem padomiem.

Šodien es pastāstīšu par tautas metodēm, ar kurām padalījās vecmāmiņa, kas palīdzēs vienreiz un uz visiem laikiem atbrīvoties no šī kaitīgā kaitēkļa!

Cīņa ar laputīm

Laputis nodara milzīgu kaitējumu augiem. Pirmkārt, tas vairojas milzīgā ātrumā.

Otrkārt, kukainis ne tikai barojas ar augu audiem. Laputu dēļ var deformēties gan lapas, gan zari. Tiek zaudēti arī veseli ziedu kāti un pumpuri, auglenīcas un augļi.

Tā kā kaitēklis izdala īpašu vielu, uz augiem var parādīties sēne. Turklāt tas bieži izraisa citu problēmu parādīšanos.

Kopumā laputu sasniegumi ir iespaidīgi. Ko darīt ar šo “labo”?

Par dažām cīņas metodēm rakstījām iepriekš. Tas ietver bērza darvu, veļas ziepes un parastos augu uzlējumus. Piemēram, sīpols, ķiploks, kumelīte vai pipari.

Varat arī piesaistīt augu sabiedroto un citu labvēlīgo kukaiņu palīdzību. Tagad pāriesim pie citiem efektīviem tautas trikiem.

Kā tikt galā ar laputīm

Iespējams, viens no netipiskākajiem veidiem ir Coca-Cola lietošana. Atliek tikai ieliet dzērienu smidzināšanas pudelē un apsmidzināt ar to laputu kolonijas.

Citi saka, ka šis līdzeklis lieliski darbojas arī kā profilakses līdzeklis. Pietiek ar kolu apstrādāt, piemēram, augļu koku zaru galus.

Am***ks ir glābiņš jebkurā dārzā. To izmanto dažādiem mērķiem, un viens no tiem ir laputu kontrole. Vienkārši atšķaida 1 ēd.k. l. vielas 10 litros ūdens.

Pēc tam iegūtais maisījums jāizsmidzina uz skartajiem augiem.

Lasi vēl: Es vasarnīcā izveidoju gliemju “bāru”: rādu, ko es leju un kā es aicinu viesus ar raksturu

Lai atbrīvotos no laputīm un uzlabotu turpmākās ražas kvalitāti, izmantojiet cepamo sodu.

Parasti sodas šķīdumu sagatavo, pievienojot citus komponentus. Piemēram, veļas ziepes, jods, ķiploki vai augu eļļa. Mēs piedāvājam pirmo variantu.

Tātad, jums būs nepieciešami 300 g ziepju, 100 g sodas un 10 litri ūdens. Vispirms ziepes sarīvē uz rupjās rīves un sajauc ar 1 litru silta ūdens.

Tālāk maisījumam pievieno sodu un visu kārtīgi samaisa. Pēc tam sajauciet šķīdumu ar atlikušajiem 9 litriem ūdens. Reizi nedēļā apsmidziniet augus ar iegūto maisījumu.

Vislabāk to darīt agri no rīta vai vēlu vakarā.

Svarīgs punkts: sagatavotais šķīdums jāizlieto nekavējoties. Tāpēc sagatavošanas laikā koncentrējieties uz apstrādājamo augu skaitu.

Sastāvdaļu skaitu var droši dalīt ar divi, tādējādi samazinot produkta devu.

Ja šī iespēja jums nav ļoti praktiska, saglabājiet recepti produktam, ko var uzglabāt.

Vajadzēs 1 kg aso piparu pākstis. Ievietojiet dārzeņus emaljētā traukā, pievienojiet 10 litrus ūdens un vāriet maisījumu 1 stundu.

Pēc tam dodiet novārījumam 48 stundas ievilkties. Pēc divām dienām buljonu izkāš un porcijas lej burkās, aizvāko ar vākiem. Izmantojiet izsmidzināmu produktu.

Citas tautas metodes

Derēs arī parastās mārrutku lapas. Sasmalciniet tik daudz lapu, lai piepildītu pusi spaiņa. Pēc tam visu piepildiet ar siltu ūdeni un ļaujiet ievilkties 2-3 stundas. Infūziju izkāš un izsmidzina uz skartajiem augiem.

Izmantojot to pašu principu, jūs varat pagatavot nātru infūziju. Tomēr proporcijas būs atšķirīgas.

Uz 1 litru ūdens jums vajadzēs aptuveni 100–200 g auga. Uzliet maisījumu 24 stundas, pēc tam izkāš un lieto kā norādīts.

Ar laputīm var tikt galā, izmantojot strutenes. Uzlējumam der arī kartupeļu laksti. 300 g sasmalcinātu zaļumu aplej ar 5 litriem verdoša ūdens.

Atstājiet maisījumu 24 stundas un pēc tam pievienojiet infūzijai 20 g šķidrās ziepes. Izsmidzināmais līdzeklis ir gatavs!

200 g sinepju pulvera var izšķīdināt 10 litros silta ūdens. Šī ir vēl viena iespēja lieliskam risinājumam pret laputīm.

Visas metodes ir labas kaitēkļu apkarošanai. Kā būtu ar neparastu tabakas pelnu uzlējumu?

Problēmai ir zvaigznīte, jo jums vajadzēs veselu kilogramu pelnu! Tas jāsajauc ar 10 litriem verdoša ūdens un jāatstāj 24 stundas. Turpiniet pēc vecās shēmas: izkāš un apsmidzina augus.

Un pat šis milzīgais saraksts nav visas iespējas cīņā pret laputīm. Piemēram, kāds izmanto apelsīna mizas, pelašķa un alkšņa uzlējumu.

Vai esat par to dzirdējuši iepriekš? Mēs esam pārliecināti, ka jums ir savas pārbaudītās metodes.

Būs lieliski, ja dalīsieties ar savām receptēm ar mūsu lasītājiem. Atstājiet savus komentārus zemāk!

Leave a Comment