Omīte pastāstīja, kā iegūt bagātīgu saldās paprikas ražu, izmantojot parasto prosu

Vīrs man uzdāvināja “Anastasia” paprikas sēklas, kas jau ir veiksmīgi sadīgušas. Tagad atliek tikai iestādīt stādus zemē un rūpēties par tiem, lai ievāktu bagātīgu šī iemīļotā dārzeņa ražu. Bet paprika ir diezgan kaprīza – to audzēt nav tik vienkārši.

Par laimi, man omīte, atrada veidu, kā “vienoties” ar šo izvēlīgo augu. Ražas sezonā tas ne tikai gatavo lielu daudzumu paprikas, bet arī veiksmīgi pārdot pārpalikumu tirgū.

Esmu jau nopelnījusi pietiekami daudz naudas jaunam auto!

Šodien es dalīšos ar gudru triku, kas palīdzēs novākt bagātīgu saldās paprikas ražu. Kas to būtu domājis…

Paprikas raža

Noslēpums ir prosa. Jā, jā, jūs dzirdējāt pareizi, prosas uzlējums palīdz paprikai labāk augt un veidot lielu skaitu augļu. Pēc šīs barošanas paprika garšo daudz saldāk, un pēc izskata tā ir skaistāka, košāka un gaļīgāka.

Barošanai ir piemērota parastā prosa no veikala. Iepriekš iemērc to piecos litros ūdens. Atstājiet to visu 24 stundas un pēc tam izkāš.

Omīte ieteica 5 litrus mēslojuma atšķaidīt ar 5 litriem ūdens. Pēc tam jūs varat laistīt papriku ar infūziju.

Redzēju arī kā omīte stādīja stādus. Es mēdzu stādīt bedrēs, bet viņa to dara tranšejās. Katrā tranšejā ir divas paprikas rindas, kas atrodas 20 centimetru attālumā viena no otras. Un viņa stāda krūmus rindās trīsdesmit centimetru attālumā.

Katram krūmam nepieciešami 0,5 litri infūzijas. 20 krūmiem nepieciešams 10 litru spainis.

Lasi vēl: Kur izaudzēt maģiskos astilbes krūmus

Starp citu, pēc augu laistīšanas nevajadzētu izmest pašu labību. Mēģiniet to aprakt augsnē starp paprikas krūmiem.

Pateicoties tam, dārzeņi augs vēl labāk. Vienkārši dariet to uzmanīgi, lai nekaitētu auga saknēm. Pati prosa uzlabo augsnes stāvokli un struktūru, bagātina to ar noderīgiem mikroelementiem.

Es ļoti iesaku izmantot šo metodi. Paprikas raža pēc šādas barošanas būs bagātīga. Turklāt mēslošana ar prosu palīdz pretoties skudrām, ja tāda problēma pastāv.

Kā jūs rūpējaties par papriku, kādas šķirnes jūs parasti stādāt? Priecāšos, ja komentāros dalīsieties ar mums savā pieredzē!

Leave a Comment