10 bīstami ieradumi, kas lēnām nogalina tavas smadzenes- nekavējoties atbrīvojies no tiem

 

1. Atteikšanās no brokastīm

Cilvēkiem, kuri nebrokasto, ir zems glikozes līmenis asinīs, kas noved pie galvas smadzeņu aktivitātes palēnināšanās!

2. Pārēšanās

Ja Tu ļauj sev daudz ēst, Tavs organisms As**svados sāk uzkrāt holesterīnu, kas, protams, attiecas arī uz galvas smadzeņu As**svadiem.

3. Smēķēšana

Cigaretes kaitē smadzeņu darbībai un nogalina šūnas galvas smadzenēs. Pēdējie pētījumi ir pierādījuši arī to, ka smēķēšana var būt viens no Alcheimera Sli**bas iemesliem.

4. Pārmērīga cukura lietošana

Jo vairāk cukura, jo vairāk toksīnu un liekā svara!

5. Piesārņots gaiss

Šis faktors ir ļoti maz no Tevis atkarīgs, taču Tev noteikti ir jāzina, ka, ja smadzenēm trūkst skābekļa, to darbība būtiski palēninās. Jo piesārņotāks gaiss, jo neaktīvāk strādā Tavs prāts!

6. Neizgulēšanās

Ja Tu dod priekšroku īsam miegam, tad tas neko labu noteikti nesola, jo neizgulēšanās noved pie smadzeņu šūnu bojāejas.

7. Narkotikas un alkohols

Šīs vielas noved pie neatgriezeniskas galvas smadzeņu šūnu bojāejas.

8. Darbs Sli**bas laikā

Kad cilvēks slimo, intensīvs prāta darbs būtiski kaitē smadzeņu darbībai, jo organisms visus savus resursus izmanto, lai cīnītos ar ielaisto slimību. Tādos periodos smadzenes nesaņem pietiekami lielu skābekļa devu!

9. Stimulācijas un attīstības trūkums

Smadzenēm ir nepieciešama pastāvīga attīstība, tāpēc tā vietā, lai skatītos televizoru, labāk palasi grāmatu, atrisini kādu krustvārdu mīklu vai uzspēlē šahu.

10. Nerunāšana

Runāšana arī skaitās galvas smadzeņu stimulācijas veids. Runājot Tu atceries faktus un bieži vien iemācies jaunus vārdus un izteicienus, tajā pat laikā trenējot savas smadzenes un noskaņojot tās uz pastāvīgu aktivitāti.

 

Leave a Comment