10 filmas, pēc kurām būs vairāk jautājumu nekā atbilžu

 

Pametot Lasvegasu

Angliskais nosaukums “Leaving Las Vegas”

Lomās: Nikolass Keidžs, Elizabete Šū, Džulians Sends, Ričards Luiss u.c

Benam pienākusi melnā dzīvs strīpa, tik plata, ka citas krāsas nevar ne ieraudzīt. Visa viņa dzīve līdzinās bezjēdzīgai eksistencei, bet kad arī karjerai pienāk gals, Bens pārdod akcijas un vērtīgās lietas, pārējo izmet un aizdedzina māju, lai nebūtu kārdinājuma ko atgriezt. Tagad Bens dodas uz Lasvegasu un tur cer izmainīt savu dzīvi.

Nosaukums oriģinālā “Coherence”

Lomās: Emīlija Baldone, Mori Sterlings, Nikolas Brendons u.c.

Naktī, kad nokrīt komēta, ielūgtās viesībās vakariņo astoņi draugi. Baudot kopābūšanu, viņi nenojauš par tuvojošām izmaiņām un sarunas laikā kļūst par dīvainu un noslēpumainu notikumu lieciniekiem. Spēles ar pagātni, tagadni un nākotni.

Nosaukums oriģinālā “The Final Cut”

Lomās: Robins Viljamss, Mira Sorvino, Džeimss Kevizels u.c.

Netālā nākotnē vairums cilvēku dzīvo ar čipiem smadzenēs, kas fiksē ikvienu cilvēka mirkli no dzimšanas līdz Nā*ei. Alans Hekmens veido montāžas, kas “salīmē” cilvēka dzīves fināla variantu – viņam ir pieeja ikvienam dzīves brīdim. Problēmas viņam rodas tad, kad pienāk pasūtījums no pazīstama miruša jurista sievas.

Nosaukums oriģinālā “Dot the I”

Lomās: Gaels Garsija Bernāls, Toms Hadri, Natālija Verbeke u.c.

Kāzu priekšvakarā Karmena vieglprātīgi dāvina skūpstu simpātiskam svešiniekam Kītam, un šis vienīgais skūpsts negaidīti atmodina viņā aprimušu kaisli.

Citā rindā

Nosaukums oriģinālā “Changing Lanes”

Lomās: Semjuels Lī Džeksons, Bens Afleks, Toni Kollete u.c.

Cītīgajam juristam Hevinam jāpalīdz vientuļajam Doilam, kurš ir izšķīries. Jurists nonāk mašīnu sadrusmē ar apdrošināšanas aģentu, kurš arī steidzas uz tiesu bērna aizbildniecības jautājumā. Jurists atļaujas nevērīgi aizbraukt, taču tad atklāj, ka avārijā pazaudējis dokumentu, kas nepieciešams tiesā. Savukārt arī cietušais tēvs nokavē tiesu un viņam atsaka aizbildniecību. Izskatās, ka abi varoņi ir gatavi viens otru nogalināt, ja vien to pieļaus apstākļi. Tikai vienam no viņiem jāpamanās to izdarīt ātrāk.

Lasi vēl: 10 neholivudiskas filmas tiem, kuri noguruši no banāliem sižetiem

Kontroles robežas

Nosaukums oriģinālā “The Limits of Control”

Lomās: Tilde Svintone, Gaels Garsija Bernāls, Īsaks de Bankolē u.c.

Svešinieks nepazīstamā malā dzīvo pret likumu un nevienam neuzticas. Viņa vienīgais mērķis ir izpildīt misiju, kura galējā jēga ir miglaina. Viņa ceļš pa Spāniju atgādina sapni, kaut gan iet pa konkrētu maršrutu. Ceļojuma laikā viņam jāšķērso nepazīstama valsts un jāiegrimst paša apziņas dzīlēs.

Nosaukums oriģināla “These Final Hours”

Lomās: Nātan Filips, Engauri Rais, Džesika De Gau, Deivids Fīlds.c.

Ir pēdējā diena uz zemes. Pēc 12 stundām notiks globālā kataklizma, kas pieliks visam punktu. Džeimss steidzas cauri pilsētai, kas pilna haosa, lai nokļūtu uz pēdējo ballīti. Pa ceļam viņš izglābj mazu meitenīti vārdā Rouza, kura izmisīgi meklē tēvu.

Priekšnojauta

Nosaukums oriģinālā “Premonition”

Lomās: Sandra Buloka, Džulians Makmahons, Šeins Makluens u.c.

Mājsaimniei Lindu pārņem sliktas priekšnojautas. Pēc kāda laika pilsētas šerifs viņai paziņo, ka viņas vīrs gājis bojā autokatastrofā. No bēdām Linda nespēj sev rast vietu – viņa netic, ka kaut kas tāds varējis notikt. Taču, pamodusies no rīta nākamajā dienā, viņa redz savu vīru sveiku un veselu.

Foto no channel4.com

Nosaukums oriģinālā “Зеленая карета”

Lomās: Andrejs Merzlikins, Anna Čipovskaja, Vladimirs Meņšovs u.c.

Veiksmīgu kinorežisoru Vadimu Rajesvku uzaicina uz sarunu šovu, bet viņa darbi iegūst prestižākās kinobalvas. Reiz nelaimes gadījumā bojā iet viņa dēls. Vadimu pārliecina, ka notikušais saistīts ar narkotikām un dēls pats izlēcis no balkona, bet tēvs netic un sāk personisko izmeklēšanu. Tā atklās viņam daudz ko par to, ko viņš nav ievērojis.

Avots:

Leave a Comment