10 frāzes, kuru lietošana liecina par zemu pašvērtējumu

Cilvēka pašapziņas trūkumu bieži vien var atpazīt pēc vairākām pazīmēm, piemēram, stājas un uzvedības cilvēku vidū. Tomēr nedrošību par sevi izrāda arī tas, kā mēs runājam.

Ir 10 frāzes, kuras cilvēki ar zemu pašvērtējumu bieži lieto sarunās.

“Kā jūs domājat…?”

Tas var šķist pieklājīgs jautājums, taču bieži vien tas norāda, ka sarunu biedrs nav pārliecināts par saviem apgalvojumiem un burtiski lūdz citus tos apstiprināt. Lietojot šādu frāzi, cilvēki izrāda vajadzību pēc ārēja atbalsta un apstiprinājuma saviem uzskatiem, novērojumiem un pat savai pieredzei.

“Es atvainojos.”

Cilvēki, kuri regulāri atvainojas pat par sīkumiem, bieži vien šādā veidā cenšas izvairīties no konfrontācijas. Tie, kuri regulāri saka “atvainojos” pat situācijās, kurās tas nav nepieciešams, tiek uztverti kā liekuļi. Neviens cilvēks ar veselīgu pašcieņu nejūt vajadzību atvainoties par savu eksistenci.

Lasi vēl: Tikai šīm zodiaka zīmēm veiksies jau maijā. Pavasara beigas sniegs viņiem laimi.

“Ko jūs darītu?”

Nav nekas slikts lūgt padomu kādam, kuru jūs cienāt un apbrīnojat. Bet vai esat kādreiz pamanījuši, ka daži cilvēki to jautā ikvienam? Tas atklāj pašpārliecinātības trūkumu, jo liecina, ka viņi cenšas būt izlēmīgi. Šādi cilvēki vienkārši neuzticas savam spriedumam pietiekami, lai aizstāvētu savus lēmumus.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Zeltene grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 53%

0%

“Es nezinu, bet…”

Cilvēki bieži izmanto šo frāzi, lai mīkstinātu savus izteikumus, jo baidās satraukt citus vai izskatīties pārāk stingri.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment