10 lietas, kas padara Tevi slinku; par #2 nenojautu!

 

sleeping_fotor-w800-h400

 

1. Aizkrauts rakstāmgalds

Ja Tu mēdz atcelt plānus, tad, iespējams, pie vainas ir nekārtīgais rakstāmgalds. Kādā pētījumā tika noskaidrots, ka vizuāla nekārtība traucē koncentrēšanās spējām un mazina kognitīvās funkcijas, kā rezultātā rodas mentāls un fizisks nogurums.

 

2. Zilas sienas

Tas ir tas pats iemesls, kāpēc vajadzētu krāsot zilas sienas guļamistabā, bet pārējās telpās labāk izvēlēties citu krāsu. Viesnīcu tīkla “Travelodge” pētījumā ir noskaidrots, ka gaiši zilas sienas palīdz pazemināt As**sspiedienu un rada miegainību. Citiem vārdiem, vari atvadīties no darāmo darbu saraksta.

 

3. Termostata uzstādījumi

Pētījumos ir pierādīts, ka vislabākā gaisa temperatūra, lai gulētu, ir diezgan vēsa – 15,5 līdz 20 grādiem, tāpēc, ja Tev mājās ir vēsi, ļoti iespējams, ka dienas laikā vēlēsies pagulēt, nevis pievērsties darāmo darbu sarakstam.

 

4. Mobilais telefons

Miega pētnieki ir noskaidrojuši, ka daudzus cilvēkus naktī vismaz pāris reizes pamodina kāds zvans, īsziņa vai e-pasta paziņojums. Pārtrauktais miegs pēc tam dienas laikā liek justies nogurušam.

 

Lasi vēl: 10 lietas, ko noteikti nevajadzētu glabāt vannas istabā; #4 nezināju!

5. Neveselīga pārtika

Diemžēl tādi produkti kā kartupeļu čipsi satur ļoti daudz ogļhidrātu un cukura, un ir zinātniski pierādīts, ka tas var strauji palielināt cukura līmeni asinīs, bet, kad līmenis strauji nokrīt, rodas nogurums, kas arī varbūt ir iemesls, kāpēc šie pārtikas produkti tiek saistīti ar ilgstošu televizora skatīšanos.

 

6. Spožas lampas

Ja arī Tu pēcpusdienā mēdz atgulties uz dīvāna un tur arī palikt, tad, iespējams, pie vainas ir apgaismojums. Čikāgā, Nortvesternas Universitātes pētījumā tika atklāts, ka cilvēki, kas strādā dabiskā apgaismojumā (salīdzinājumā ar mākslīgu dienas apgaismojumu) naktīs guļ ilgāk, tāpēc dienas laikā viņi nejūtas tik noguruši.

 

7. Dators

Protams, ka šīs ierīces ir pilnībā izmainījušas mūsu ikdienu un komforta līmeni, kas savā ziņā ir arī problēma. Galu galā, ja vari pasūtīt pārtikas preces internetā, skatīties mīļākās TV pārraides un sazināties ar radiniekiem, sēžot dīvānā, tad kāpēc gan to nedarīt?!

 

8. Sveces ar lavandas smaržu

Psihologi ir atklājuši, ka cilvēkiem, kuri pirms gulētiešanas bauda lavandas aromātu, ir ciešāks miegs. Ja šī smarža piepilda Tavu dzīvojamo telpu arī dienas laikā, tad nomierinošā sajūta var pārtapt arī miegainībā.

 

9. Televizors

Diemžēl arī Tavi iecienītākie raidījumi izstaro elektromagnētiskos viļņus, un to ietekmē smadzenes izdala mazāk melatonīna, tāpēc pastāv lielāka iespējamība, ka miegs nebūs tik ciešs, un nākamajā dienā būs lielāks nogurums.

 

10. Kafijas automāts

Varbūt tas šķiet neloģiski, jo kafijas automāts taču ir tas, kas tevi apgādā ar tik ļoti svarīgo kofeīnu, tomēr, ja kafiju dzer pārāk vēlu, tas var traucēt miegam, un nākamajā dienā jutīsies neizgulējies.

 

Leave a Comment