10 lietas, kuras vecāki mēdza darīt 80-desmitajos, bet šobrīd tās liekas dīvaini

Autiņi

1

Autiņbiksītes tolaik vēl neražoja, tādēļ vecāki izmantoja autiņus, kurus bija regulāri jāmazgā.

Mobilo telefonu nebija

2

Tas ir tikai mūsdienās tā, ka vecāki dāvina saviem bērniem mobilos telefonus, lai nepieciešamības gadījumā varētu viņus sazvanīt. Tolaik mūs bieži sauca mājās turpat no balkona…

Bērnu laukumiņi

3

Neskatoties uz bērnu laukumiņu vienkāršību, minimālismu un zemajiem drošības apstākļiem, vecāki nebaidījās mūs turp laist, pat tad, ja kaimiņu puika nesen tur bija lauzis roku.

Mammas pašas bija šuvējas

4

Es negrasos nomelnot mūsdienu māmiņas, bet agrāk teju katra mamma pati šuva saviem bērniem Ziemassvētku tērpus un vajadzības gadījumā no savas vecās kleitas pāršuva pavisam jaunas!

Bērns pults vietā

5

Mūsdienu vecākiem nav nācies savus bērnus izmantot pults vietā. Mēs gan savulaik skraidījām turp un atpakaļ pie televizora, lai pārslēgtu kanālus.

Skraidīt basām kājām

6

Agrāk bērniem daudz biežāk ļāva skraidīt basām kājām, nekā to dara tagad…

Fotoateljē

7

Ģimenes ļoti bieži apmeklēja fotoateljē, lai veidotu ģimenes foto. Bieži vien šie foto cits no cita diži neatšķīrās.

Tālsarunu pieteikšanas punkts

8

Tikai mūsdienās ir iespējams viens un divi piezvanīt saviem radiem uz ārzemēm caur Skype. Tolaik visa ģimene devās uz speciālām vietām (parasti tās atradās pasta stacijās), kur viņiem bija iespējams pieteikt tālsarunu, gaidīt rindā līdz izsauc un tad speciālā kabīnītē sazvanīties ar saviem tuviniekiem, cits citam padodot telefonu, lai varētu visi ģimenes locekļi dzirdēt savu mīļoto cilvēku balsis.

Maisiņi

9

Mūsdienās tas varētu šķist kā pilnīgs absurds, bet tolaik plastikāta maisiņi bija deficīts… Tādēļ tos mazgāja!

10

Vēl agrāk vecāki sēja bērniem cimdiņus kopā ar gumiju, lika atslēgas nēsāt iekārtas kaklā un vēl dažādas lietas, kas mūsdienās šķistu pavisam dīvainas. Tolaik visiem tas šķita pilnīgi normāli.

Ja arī Jums iepatikās šis raksts, padalieties ar saviem draugiem, radiem, paziņām! Lai arī viņi atceras vecos labos laikus!

Leave a Comment