10 pazīmes par to, ka jūsu diētai ir par maz kaloriju

  1. Neskatoties uz faktu, ka ievērojat diētu, jūsu svars nesamazinās

Kad jūs pārāk ilgu laika periodu pakļaujat savu organismu ierobežotam kaloriju skaitam, tad jūsu metabolisms palēninās, sakrājot visu ko organisms spēj iegūt tauku veidā tādējādi uzkrājot rezerves.

Tas var skanēt dīvaini, bet ja jūs sēžat uz diētas un nodarbojaties ar fiziskām darbībām, bet tas nenes nekādu rezultātu, jums derētu pamēģināt palielināt kaloriju skaitu uz parīs nedēļām, lai paātrinātu vielmaiņu.

  1. Jūs vairs nejūtat badu ēdot

Ja jūs pārāk ilgi apspiedāt bada sajūtu un ēdat tikai pārtiku, kura satur maz kalorijas, tad jūs varat pavisam zaudēt apetīti. Pat ne pārāk bargā diēta var sabojāt līdzsvaru starp bada hormonu, un sāta hormonu iedarbību. Bada sajūtas trūkums nozīmē, ka šie hormoni izgāja no ierindas, un tā ir viena no pazīmēm, ka trūkst kaloriju jūsu uzturā.

  1. Jūs jūtat nogurumu pēc vingrojumu veikšanas

Ja jūsu iepriekšējā fiziskā izturība bija mēreni laba, bet tagad jūtat pilnīgu spēku izsīkumu tikai pēc 15-20 vingrojuma minūtēm, tas nozīmē, ka jūsu ķermenis nesaņem pietiekami daudz enerģijas treniņam. Organisms nesāk dedzināt taukus no pirmajām treniņa minūtēm, tieši tāpēc pie kaloriju trūkuma, jums vienkārši nepietiks spēka vingrojumu veikšanai.

  1. Cieš jūsu āda

Ja jūs pamanījāt jaunas ādas problēmas pēc diētas uzsākšanas, ir vērts aizdomāties par uzņemto kaloriju skaitu, īpaši ja jūs izmantojiet tievēšanas programmu ar zemu tauku un kaloriju daudzumu. Sausa un ļengana āda var kalpot par pazīmi, kas liecina par kaloriju trūkumu, bet ja jūs pamanījāt, ka āda kļuva tumša tas var liecināt par barības vielu trūkumu organismā.

  1. Jums parādījās celulīts

Daudzām sievietēm ir celulīts, bet ja jūs pamanījāt, ka šī problēma pastiprinās vai parādās neparastās vietās, tas nozīmē, ka ar jūsu ēšanas paradumiem kaut kas nav kārtībā. Celulīts var būt saistīts ar lēnāku vielmaiņu vai hormonāliem traucējumiem, kas savukārt var būt saistīta ar kaloriju trūkumu.

  1. Jums grūti koncentrēties

Ja ierasti ikdienas uzdevumi pēkšņi kļuva grūtāk izpildāmi un jums ir grūti koncentrēties, noskaidrojiet vai jūs saņemat pietiekamu daudzumu tauku un ogļhidrātu.  Kad ir problēma ar koncentrēšanos, cēlonis ir diētās, kurās lieto maz ogļhidrātu un taukus. Pārliecināties, ka jūs pareizi esat aprēķinājuši kaloriju skaitu un pietiekami ēdat.

  1. Menstruācijas kļūst neregulāras

Hormonālais disbalanss, kura tiešais iemesls ir kaloriju trūkums, var radīt ietekmi uz estrogēna līmeni un padarīt ciklu neregulāru. Ja jūs pamanāt, ka mēnešreizes kļuva ar neregulāras nodarbojoties ar intensīviem treniņiem un diētu, tad jums vienkārši var nepietikt enerģijas. Tas arī izsauc ķermeņa izmaiņas.

  1. Jūsu rokas salst

Šī pazīme var būt nepamanāma vasarā, bet tas ir galvenais apliecinājums, ka jums nepietiek kaloriju. Jūsu ķermeņa temperatūra pazeminās, ja jūs neēdat pietiekami, un tas vislabāk ir nojaušams ekstremitātēs. Visbiežāk tajā ir vainojamas mazu tauku satura diētas, īpaši aukstajos mēnešos.

  1. Jūs vienmēr izjūtat nogurumu

Ja jūs jūtat miegainību aktivitāšu laikā, tas varbūt saistīts ar kaloriju trūkumu. Šis simptoms arī var liecināt par svarīgo minerālvielu trūkumu, tāpēc arī aizmirstiet par diētu un koncentrējaties uz veselību.

  1. Jūs ciešat no aizcietējumiem

Eksistē daudz aizcietējumu iemeslu, un dažreiz tā ir pazīme, ka ēdiens ir nepietiekami piesātināts ar kalorijām, īpaši ja dietā trūkst šķiedrvielu. Ja jūs nepietiekami ēdat, tad vēdera izeja jums var būt trīs reizes nedēļa, kas negatīvi atspoguļojas Vese***as stāvoklī.

Avots: www.kleo.ru

Leave a Comment