10 veidi, kā padarīt nagus veselīgus un skaistus: uzlabo nagu augšanu ar olīveļļu!

1. Ar ēterisko eļļu palīdzību pagatavo nagu stiprinātāju

Ēteriskās eļļas spēj darīt brīnumus, tādēļ ieteicams tās izmantot nagu kopšanai. Kā pamata eļļu vari izmantot arganas, žožobas vai kokosriekstu eļļu. Tev vajadzēs arī 15 pilienus ilang-ilang un mirres ēteriskās eļļas. Savieno abas eļļas tukšā nagu lakas pudelītē un pievieno pamata eļļu. Samaisi visu kopā un katru dienu iezied ar šo eļļu nagus un kutikulas, ieteicams iemasēt eļļu ādā.

2. Stiprini nagus ar E vitamīnu

E vitamīns uzlabo nagu augšanu un iznīcina brīvos radikāļus, kas to negatīvi ietekmē. Ja tu izmanto E vitamīnu šķidrā veidā, tas palīdz atbrīvoties no nagu slimībām – tādām kā nagu dzeltēšana. Ja vēlies pati mājas apstākļos pagatavot nagu augšanas mikstūru, šī recepte ir gana vienkārša un iedarbīga: nepieciešama rīcineļļa, E vitamīna kapsulas, vates spilventiņi un neliels trauciņš, pēc izvēles var pievienot lavandas vai eikalipta ēterisko eļļu.

3. Pagatavo masku nagiem

Šis ir maciņam draudzīgs veids, kā pagatavot masku nagiem. Nepieciešamas tikai divas sastāvdaļas – dzeramā soda un citronu sula. Soda izmantojama eksfoliēšanai, bet citronu sula nodrošinās balinošu efektu, liekot no nagiem pazust pleķiem. Nepieciešama tikai viena tējkarote dzeramās sodas un pāris pilieni citrona sulas, mikstūra jāuzziež uz nagiem un jāļauj tai iedarboties aptuveni 10 minūtes, pēcāk tā jānoskalo ar ūdeni.

4. Dzeltenīgu nagu baltināšana

Šī ir visai bieži sastopama problēma, par laimi, tā ir visnotaļ vienkārši atrisināma. Var izmantot arī iepriekšējā punktā ieteikto sodas un citrona sulas masku vai pagatavot kādu citu. Sajauc citrona sulu ar ūdeni un iemērc nagus tajā uz 5 minūtēm; tikpat labu rezultātu sniegs nagu iemērkšana kokosriekstu vai olīveļļā.

5. Uzlabo nagu augšanu ar olīveļļas palīdzību

Kā jau iepriekš minēts, ar olīveļļu var palutināt nagus. Šī eļļa ātri iesūcas ādā un palīdz labot nagam nodarīto kaitējumu, papildus stimulējot veselīgu augšanu. Vislabāk izmantot siltu olīveļļu, tā mitrinās ādu un padarīs nagus spīdīgus.

Lasi arī: Padomi, kā izaudzēt garus un veselīgus nagus

6. Izmanto kokosriekstu eļļu

Olīveļļas vietā vari izmantot arī kokosriekstu eļļu. Tā ir ļoti laba, tādēļ ir vērts pieminēt dažus no tās lietošanas ieguvumiem. Kokosriekstu eļļai piemīt pretsēnīšu iedarbība, kas palīdz cīnīties ar sēnīšu infekcijām. Eļļa mitrina kā ādu, tā arī nagu kutikulas. Tāpat kokosriekstu eļļa neļauj nagiem un ādai izžūt, tieši sausuma dēļ nagi lūzt un āda pastiprināti lobās.

7. Uzlabo nagu stāvokli pēc akrila nagu noņemšanas

Pēc akrila vai gela nagu noņemšanas ir ļoti svarīgi sniegt nagiem piemērotas rūpes, lai tie kļūtu tik veselīgi, cik vien iespējams. Ir dažādi veidi, kā panākt vēlamo efektu. Jāņem vērā, ka noteikti nevajadzētu pašai mēģināt noplēst akrila paliekas no naga virsmas. Ja vēlies noņemt akrila paliekas mājas apstākļos, tad atstāj uz tām vati, kas samitrināta nagu lakas noņēmējā. Pēc tam ieteicams pabarot nagus ar augstāk minēto nagu stiprinātāju, kas satur ēterisko eļļu.

8. Iegādājies labus nagu kopšanas instrumentus

Noteikti nevajadzētu par zemu novērtēt piemērota nagu kopšanas aprīkojuma iegādi. Tavā kosmētikas somiņā noteikti jābūt nagu šķērītēm, nagu vīlei, manikīra komplektam un kutikulu knaiblēm – tie ir paši svarīgākie instrumenti.

9. Pagatavo kutikulu eļļu un nagu serumu, izmantojot ēteriskās eļļas

Viena no kaitinošākajām lietām ir sausa āda, kas lobās pie naga pamatnes. Ādas lobīšanās šajā vieta var novest pie kutikulu asiņošanas, un kurš gan vēlētos ko tādu piedzīvot! Lai no tā izvairītos, pagatavo vienkāršu un dabisku mikstūru. Tev būs nepieciešama maza pudelīte ar pipeti, vīnogu kauliņu eļļa, glicerīns, žožobas eļļa, 10 pilieni lavandas ēteriskās eļļas, 15 pilieni vīraka ēteriskās eļļas, 15 pilieni mirres ēteriskās eļļas, 15 pilieni citrona ēteriskās eļļas un 5 pilieni rozmarīna ēteriskās eļļas.

10. Ātri palutini savus nagus

Ja jūti, ka tavas rokas un nagi ir sausi, mājās vari ātri pagatavot mitrinošu masku tā vietā, lai maksātu vairākus desmitus eiro par šo procedūru skaistumkopšanas salonā. Viss, kas nepieciešams, ir mandeļu vai saulespuķu eļļa. Uz 10 minūtēm iemērc pirkstus eļļā un tad iemasē to ādā. Lai veiktu eksfoliāciju, ieber plaukstā vienu tējkaroti cukura un paberzē plaukstu augšpusi.

COMMENTS

Leave a Comment