100 gadus veci padomi, kas arī mūsdienās ir pārsteidzoši noderīgi

Kad mēs lūkojamies pēc padoma, reti kad iedomājamies skatīties 1900-tajos gados, lai smeltos idejas, tomēr tas, ka tā nedarām, ir kļūda – lūk, kādēļ!

Mēs dalīsimies padomos, kas jau ir vairāk nekā 100 gadus veci. Daudz kas no šī tevi noteikti pārsteigs.

Kā izvilkt skabargu no plaukstas

Gandrīz līdz maliņām piepildi mazu burciņu ar karstu ūdeni un skabargas vietu maigi spied klāt burkas atverei. Sūknēšana pavilks ādu uz leju un drīz vien arī izvilks svešķermeni.

Kā sagriezt mīkstu maizi smalkās šķēlēs

Maizes nazi iemērc ļoti karstā ūdeni un ātri to nosusini – pēc tam uzreiz griez maizi. Uzkarsēts nazis ļaus sagriezt mīkstākās maizes visplānākajās šķēlītēs.

Kā atdzīvināt grieztos ziedus

Lasi vēl: 14 vienkārši padomi, kas palīdzēs padarīt dzīvi skaistāku – #6 ir ļoti viltīgs!

Lai atdzīvinātu grieztos ziedus, ieliec tos karstā ūdenī, līdz ūdens atdziest. Kamēr ūdens būs atdzisis, ziedi jau būs atguvušies. Pēc tam kātu galus ir jānogriež un jāliek ziedi aukstā ūdenī, kā tas parasti tiek darīts.

Kā pārbaudīt sviestu

Lai pārbaudītu, vai sviests ir labs un dabīgs, mazu gabaliņu sviesta uzliec uz papīra gabala, papīru aizdedzini. Ja sviests ir labs, aromāts būs patīkams, bet, ja tam ir margarīna piejaukums, aromāts būs nepatīkams un taukains.

Kā pārvadāt grieztos ziedus

Ja grieztajiem ziediem ir jāveic garš ceļš, labākais veids, kā tos uzglabāt, ir iespraust to galus negatavā kartupelī. Kartupelī izgriez šaurus caurumus un iespraud tajā ziedu kātus. Šādi ziedi paliks svaigi pat veselu nedēļu.

Kā vējā aizdedzināt sērkociņu

Kā norādīts attēlā, atgriez mazus sērkociņa gabalus pie sēra galiņa. Kad aizdedzināsi sērkociņu, reizē aizdegsies visi atgriezumi, liesmu padarot spēcīgāku.

Avots: boredpanda.com

Leave a Comment