12 ēdieni, kas tavu ķermeni beidzot padarīs teju ideālu!

Greipfrūts

Vitamīns C palīdz uzlabot metabolismu. Ja vēlies sadedzināt liekās kalorijas, ēdieni ar augstu C vitamīna saturu būs īstā izvēle. Ja brokastīs apēdīsi pusi greipfrūta, vai arī aptuveni 30 minūšu laikā pirms ēdienreizes, tavs vēders būs pilnāks un tu noteikti izvairīsies no pārēšanās.

Melnie pipari

Piperīns ir melno piparu svarīga sastāvdaļa, kas palīdz novērst tauku šūnu veidošanos tavā ķermenī. Melnie pipari arī palīdz uzlabot metabolismu. Tie ir lieliski jaunumi tiem, kam patīk ēst mēreni un tajā pašā laikā nomest pāris kilogramus.

Kanēlis

Zināms, ka kanēlis samazina cukura līmeni asinīs, kā arī var palīdzēt samazināt apetīti. Atliekt tik vien kā pievienot kanēli tējai, kafijai vai jogurtam, lai to dabūtu iekšā savā sistēmā.

Atceries, ka jācenšas iegādāties Ceilonas kanēlis, jo Kasijas kanēlī ir liels daudzums kumarīna, kas negatīvi ietekmē aknu veselību.

Olas

Olas ir labas ar to, ka tās satur maz kaloriju un 7 gramus olbaltumvielu, kā arī citas svarīgas uzturvielas. Pētījumi ir pierādījuši, ka olu ēšana brokastīs krietni samazinās pārējās dienas laikā uzņemto kaloriju daudzumu. Olas dzeltenums satur daudz holesterola, tādēļ centies tās patērēt ar mēru.

Āboli (un citi augļi)

Augļi ir tavi draugi, ja vēlies nomest lieko svaru. Tie piedāvā neskaitāmus ieguvumus un tie apmierinās tavas garšas kārpiņas. Labākā augļu īpašība ir tā, ka tie apmierinās tavu kāri pēc kaut kā garšīga, vienlaikus nenodarot ļaunumu tavam ķermenim, kā to darītu cukurs. Āboli, ja tos apēd ar visu mizu, satur pietiekoši daudz ūdens un šķiedrvielu, lai liktu tavam vēderam justies pilnam.

Zaļā tēja

Zaļās tējas nozīme cīņā ar lieko svaru nav pietiekoši uzsvērta. Bioloģiski aktīvie komponenti, kas atrodami zaļajā tējā lieliski uzlabo metabolismu. Labāk patērēt zaļo tēju, kamēr tā vēl ir karsta, jo tas palīdzēs paildzināt metabolisma paātrināšanu un uzlabot ieguvumus. Droši pievieno savai tējai medu un citronu, tas ne tikai padarīs tēju vēl veselīgāku, bet arī krietni garšīgāku.

Mellenes

Ja mellenes tu uzņem ēdot kēksiņus un pankūkas, tad tu esi ļāvis mellenēm aiziet bojā. Mellenes satur nešķīstošās šķiedrvielas, antioksidantus, un pus krūzīte šo ogu satur tik vien kā 40 kalorijas. Ja vēlies eksperimentēt, pamēģini mellenes pievienot salātiem vai sablenderēt tās kokteiļos.

Mandeles

Lai arī visi rieksti palīdzēs tev zaudēt svaru, mandeles būs izdevīgākās tavam maciņam. Tās satur olbaltumvielas, šķiedrvielas, kā arī sirdij veselīgās taukvielas. Viena mandeļu porcija (aptuveni 23 mandeles), ļaus tev nenašķēties un justies paēdušam. Labākā mandeļu īpašība ir tā, ka tās ir viegli paņemt līdzi.

Čili pipari

Pēc pāris aso piparu apēšanas tu arī izskatīsies karsts/-a! Tie satur kapsaicīnu, kas liek samazināties apetītei.

Kafija

Jā, arī pasaulē populārākais karstais dzēriens, pareizāk sakot, tajā esošais kofeīns paātrina metabolismu. Tomēr, jāņem vērā, ka tas notiek tikai tad, ja kafijai nav pievienots cukurs, piens vai saldais krējums. Jāapzinās, ka pārāk liels kofeīna daudzums var negatīvi ietekmēt ķermeni, tādēļ dienas laikā nelieto vairāk nekā 1-3 krūzes kafijas.

Kvinoja

Viens no maldīgākajiem uzskatiem ir pieņēmums, ka ogļhidrāti liek tev pieņemties svarā. Patiesībā ne visi ogļhidrāti palīdz uzņemt svaru. Kvioja satur lielu daudzumu šķiedrvielu un olbaltumvielu, kas liks tavam vēderam justies pilnam. Atšķirībā no citiem graudaugiem, tam ir zems glikēmiskais indekss. Tas nozīmē, ka kvinoja nepaaugstina cukura līmeni asinīs, neliekot tev vēlēties patērēt cukurotus ēdienus.

Dārzeņi

Ja domāji, ka tev izdosies lieko svaru zaudēt bez dārzeņu palīdzības, tu smagi kļūdies. Dārzeņos ir lieliskas barības vielas, kas palīdzēs piepildīt tavu kuņģi. Katru dienu jāapēd vismaz 2-3 krūzītes dārzeņu. Tie, kam nepatīk dārzeņi, var izmēģināt radošu pieeju sablenderētu dārzeņu kokteiļiem (iegaumē labi, ka tam jābūt kokteilim, nevis sulai).

Avots: www.newszoom.com

Leave a Comment