Pomelo – 15 iemesli, kādēļ savā uzturā vajadzētu iekļaut šo augli + recepte

Pomelo

Pomelo ir apbrīnojams auglis. Tajā ir ļoti daudz vērtīgu īpašību un tas sniedz lielu labumu Vese***ai un labsajūtai!

Mēs visi uzturā lietojam gan mandarīnus, gan apelsīnus, gan citronus un greipfrūtos, kas to rūgto miziņu dēļ garšo ne visiem, taču veikalu plauktos ir sastopami arī pomelo, kas nav mazāk vērtīgi!

Izklausās jau nu visnotaļ eksotiski, taču, ņemot vērā to, ka tie tagad ir sastopami arī Latvijas lielveikalu plauktos, šie augļi ir kļuvuši diezgan populāri, turklāt ne velti – tie patiešām ir ļoti vērtīgi!

Lasi vēl: Veiksmes simbols – pomelo. Kas vērtīgs šajā auglī?

Kamēr ir to sezona, Tev pilnīgi noteikti tos daudz biežāk vajadzētu iekļaut savā uzturā, jo tie ir ne tikai lielisks C vitamīna avots. Šie augļi ir spējīgi Tev palīdzēt samazināt svaru, ir vērtīgi Tavai sirdij un pat palīdz atbrīvoties no aknes.

 

1. Pomelo: Tie uzlabo urīnceļu veselību

Urīnceļu infekcija (UCI) ir bakteriāla urīnceļu infekcija, kas izraisa sāpīgu urinēšanu. Auglī esošais C vitamīns palīdz novērst UCI, jo tas palielina urīnskābi, kas savukārt neļauj urīnceļos vairoties baktērijām. Auglis īpaši ieteicams stāvoklī esošām sievietēm, jo tas samazina pietūkumu.

 

2. Paātrina kolagēna veidošanos

Tas ir lielisks līdzeklis Vese***as uzlabošanai. Auglis satur olbaltumvielas, kas palīdz saglabāt ādas elastību un dziedēt brūces, atjaunojot ādas šūnas. C vitamīns paātrina kolagēna veidošanos šūnās un veicina dzīšanas procesu.

 

Šķir nākamo lapu, lai uzzinātu sīkāk par pomelo  un kā vislabāk lietot šo augli

Leave a Comment