30 padomi tauku sadedzināšanai (3. daļa)

21) Salātu likums

Vakariņās nedrīkst daudz ēst- svarīgs notievēšanas likums. Izglābs dārzeņu salāti. Tie satur maz kaloriju, bet tiem ir apjoms, kas rada sāta ilūziju. Ja apēd salātus pirms pamatēdiena, tad apēstā ēdiena daudzums samazinās par 12%. Salātos veselīgi būtu pievienot pupas un riekstus. Taču veikala salāti ar majonēzi u.t.t. ir AIZLIEGTI. Ja nopietni vēlaties atbrīvoties no taukiem, pievienojiet salātiem etiķi vai citrona sulu.

22) Zivs

Tā satur omega-3 taukskābes, kas paātrina vielmaiņu. Ir jau sen pierādīta tā svarīgā ietekme uz mūsu organismu. Tomēr atcerieties, ka cept zivi uz pannas nedrīkst, var tikai uz grila.

23) brokoļi

šis dārzenis, ir kā radīts speciāli tiem, kas grib atbrīvoties no taukiem. Tas satur daudz kalcija, C vitamīna, hroma un šķiedrvielas. Tādējādi brokoļi- ideāls produkts vakariņām. Servējiet ar to kopā zivi.

24) piens

Apbrīnojami, ka piens spēj palīdzēt atbrīvoties no taukiem. Saprotams, ka ar zemu taku saturu. Zinātnieki to saista ar to, ka pienā ir augsts kalcija saturs, kas pastiprina tauku šķelšanos. Piens satur arī daudz proteīna, kas noderēs nakts miega laikā. Izvēlieties pienu ar tauku saturu ne vairāk kā 1%.

25) augļi

Ja ļoti gribas saldumus, aizmirstiet par tortēm un kūciņām. Desertā varat ēst tikai augļus. Visveselīgākais- greipfrūts, bet to var arī aizvietot ar ābolu (tajā ir vitamīnu un mikroelementu jūra, maz kaloriju) .

Leave a Comment