4 animācijas filmas, kas liek acīs sariesties asarām

Meklējot Nemo

30

“Meklējot Nemo” varētu būt viena no lieliskākajām, mīļākajām, visasprātīgāk animētajām filmām. Šajā filmā ir tik daudz kā, kas atkarībā no tava jūtības līmeņa, varētu tev likt notraust kādu asariņu. Dorijas draudzība ir skaista, maģiskās zemūdens ainas ir sirdi aizkustinošas, bet galu galā neizšķirts ir starp noslēguma ainu ar tēva un dēla atkalapvienošanos pēc garā ceļojuma un sākuma aina, kurā visas zivju oliņas tiek iznīcinātas, izņemot vienīgo izdzīvotāju – NEMO.

Karalis Lauva

31

Ak, dzīves aplis! Tas aizkustina mūs visus! Priekš filmas, kura tika izveidota 90. gados – vairāk nekā pirms 20 gadiem! –

“Lauvu Karalim” joprojām ir spēks, lai aizkustinātu mūs visus. Un jau atkal, ir grūti norādīt uz vietu šajā spēcīgajā filmā, kura varētu būt pilnībā atbildīga par visiem izraisītajiem ūdenskritumiem.

Tomēr tā varētu būt vieta, kurā Simba dodas uzmeklēt Mufasu un cenšas viņu piecelt, lai viņi varētu doties mājup. Auditorija izlēja daudz asaru brīdi, kad saprata, ka Simba nu piepeši ir viens un sauc pēc palīdzības, bet neviens viņu nedzird. Mūžīga traģēdija. Lai Simbam ilgs mūžs!

Bembijs

32

Domāju, ka par to nemaz nav jāšaubās – 1942. gada Disneja filma “Bembijs” ir viena no ilgāk mīlētajām animācijas filmām, ar vienu no visskumjākajām ainām, kādu vien esmu redzējis. Patiesībā ir pat neanimētas filmas, kurās noteikti (komiski) tika pieminēta šī aina un tas, kā tā viņus bērnībā dziļi ietekmējusi.

Runa ir par ainu, kad Bembija māte tiek sašauta un nogalināta, bēgot no mednieka un viņa šautenes. “Ātrāk, Bembij! Ātrāk! Neatskaties!” sauc viņa māte, un Bembijs paklausa. Patiesībā viņš turpina skriet, līdz beidzot sasniedz drošību, tad atskatās, lai uzzinātu, ka mamma nav spējusi izbēgt. Bēdīgi.

Augšup!

33

“Augšup”, šī skaistā 3D datoranimētā filma aizskar sirds stīgas arī ar to, ka atšķirībā no citām iepriekš minētajām filmām par zvēriņiem mēs šoreiz tiekam uzaicināti aizdomāties par cilvēku. Stāsts par to, kā tikt galā ar dzīvi, kad kļūst pārāk smagi – vai kā galvenā varoņa gadījumā, kad mēs zaudējam savu lielo mīlestību. Skaistā laika kolāžā mēs redzam galveno varoni Karlu dodamies cauri savai dzīvei, sasniedzam sirmu vecumu, līdz beidzot maigi pasakām ardievas sievietei, kuru mīlējis visu savu mūžu. Ja tas neliek tavos acu kaktiņos parādīties slapjumam, tad mēs nezinām, kas gan to spētu panākt!

Avots:

la.lv

Leave a Comment