4 idejas, kā atrast sevī spēkus neatriebties

1. Vienkāršākais veids: nodarbojies ar citiem svarīgiem darbiem, kas prasa daudz uzmanības, pacietības, spēka u.tml.

Aizpildiet savu laiku tā, lai neatliktu laika “stulbām” domām.

Izdzeniet sevi fiziski – tā jums būs daudz vienkāršāk atraut domas no atriebības plāniem.

2. Mēģiniet attīstīt gribasspēku. 

Pēc iespējas apturiet savu nepārdomāto rīcību, centieties nedomāt par atriebības plāniem, neieciklēties. Ja jums nav gribasspēka, labāk šo metodi nemēģiniet.

Šis ir viens no grūtiem rīcības variantiem, kurā izmanto pašiedvesmu. Te vajadzīga nepārtraukta paškontrole – pār savu rīcību un domām. Tā ir spēja lauzt sevi vienreiz, turklāt arī turpmāk neatgriezties pagātnē.

3. Izdomājiet kādu prāta triku.

Piemēram, iedomājieties sliktu atriebības finālu. Iztēlojieties dažādus negatīvus scenārijus, kā jūs paši kaitējat sev, atriebjoties.

Piemēram, iedomājieties, ka jūs izseko cilvēks, kuram vēlaties atriebties un kurš spēs ne tikai pārtvert jūsu atriebības plānu, kamēr tas viņam nav kaitējis, bet, uzzinājis par jūsu ļaunajiem nodomiem, paspēs izdomāt un īstenot vēl nepārspējamākas lamatas.

4. Paildziniet laiku.

Ieturiet pauzi, izdomājiet dažādus variantus  notikumu gaitai, mēģiniet sevi pārliecināt, ka būs vēl piemērotāks laiks jūsu atriebības plāniem. Protams, te ir risks jebkurus apstākļus novērtēt kā piemērotus un negatīvo ieradumu – atriebties – tomēr īstenot.

Varbūt kādam šie padomu var likties primitīvi vai pat jocīgi, tomēr tie ir praktiskajā psiholoģijā pārbaudīti.

 

Avots:

aLA

Leave a Comment