4 ieteikumi, lai pārī nebūtu strīdu par naudu

Strīdi par naudu var ievērojami aptumšot dzīvesbiedru attiecības, jo tie reti notiek tikai finansiālu domstarpību dēļ. Aiz tiem bieži slēpjas dziļākas problēmas. Pamēģiniet izmainīt savu kopējo pieeju finansēm, izmantojot šos noteikumus.

1. Sarunas par naudu plānojiet iepriekš

Cenšaties izvairīties no strīdiem. Vienojieties, kad jums abiem būs ērti apspriest naudas jautājumus, un paskaidrojiet, kas jums ir svarīgi.

Lasi arī: Eiropas Nacionālo parku dienā durvis pēc rekonstrukcijas vērs Āraišu vējdzirnavas

Varat teikt, piemēram, tā: “Man šķiet, ka mums ir atšķirīga pieeja naudai un es raizējos, kā tas atsauksies uz mūsu nākotni. Es gribu, lai mums viss būtu labi. Ņemsim un kopā izlemsim, kā mums sadalīt finanses”.

2. Jūsu attiecību vērtību šodien nosaka jūsu nākotnes plāni

Kad mēs pērkam māju, mēs izlemjam, cik daudz esam gatavi par to maksāt, ņemot vērā to vērtību, kāda tai būs nākotnē. Mūsu viedokli ietekmē tas, cik liela ir māja, kur tā atrodas un kādā stāvoklī tā ir. Kad mēs pērkam kādas kompānijas akcijas, mēs izvērtējam to paredzamo ienesīgumu.

Ja mēs esam pārliecināti par gaišu nākotni, tad esam gatavi par to vai citu preci maksāt vairāk. Ja mēs neko labu negaidām, šodien mēs vēlamies maksāt mazāk.

Lasi arī: 100 mākslinieki Latvijai un visiem mums

Tas pats ir ar attiecībām. Ja jūs tērējat naudu tā, it kā nekādas nākotnes jums ar partneri nav, jūs neapzināti sūtāt signālu: “Man vienalga, kas ar mums notiks rītdien”. Bet – ja jūs kopīgi krājat, atlicinot nebaltai dienai kaut nelielas summas, jūs radāt laimīgu attiecību pamatu.

Pamēģiniet ieviest uzskaites grāmatu vai pat vienkāršu tabulu, un redzēsiet, cik lielā jūs cienāt kopēju nākotni.

3. Kvalitāte ir svarīgāka par kvantitāti

Sākot no laulības gredzena ar briljantu iegādes, kas it kā pauž mūsu mīlestību (bet tas viss ir rezultāts veiksmīgai mārketinga kampaņai, ko pagājušā gadsimta 40.gados izvērsa korporācija, kas iegūst dimantus), mēs nonākam kaitīga pieraduma varā tērēt naudu lietām, kas mums šķiet svarīgas, nevis tam, ko mēs tiešām cienām kā pāris.

Padomājiet – jums vispār patīk dimanti? Un vai ir vērts tērēt tūkstošus neparastai kāzu tortei? Kad jūs sākat izdot jūsu kopējo naudu nenozīmīgiem pirkumiem, tas bieži pārvēršas par ieradumu. Jūs sākat cienīt lietas vairāk nekā citas mīlestības izpausmes, un tas ietekmē jūsu attiecības.

Lasi arī: Virtuves dārzs: svaigi garšaugi un dārzeņi pilsētā

Labāk pielieciet papildu pūles, kad gatavojiet kopīgas vakariņas. Atstājiet piezīmju lapiņas ar jaukiem vārdiem, kad aizejiet uz darbu agrāk nekā partneris. Pacenšaties attēlot savas jūtas zīmējuma veidā. Tas paliks atmiņā ilgāk, nekā kārtējā dāvana.

4. Neveiksmes ir neizbēgamas

No finansiālām grūtībām neizbēgt. Pilnīgi iespējams, ka būs periodi, kad jūs nonāksiet uz sēkļa. Ar to saskaras visi. Atcerieties kaut vai Henriju Fordu, kurš divas reizes piedzīvoja krahu, pirms guva panākumus.

Esiet gatavi neveiksmēm un atcerieties, ka mūsu centieni ne vienmēr attaisnojas. Tā ir investēšanas būtība – mēs uzņemamies risku un cenšamies izdarīt visu no mums atkarīgo.

Avots: dzivei.lv

Leave a Comment