4 pašas veselīgākās putras

 

Rīsu putra

China, 'congie', rice porridge for breakfast

Rīsu putrai kā pamata sastāvdaļa ir rīsu graudi – tas ir japāņu iecienītākais ēdiens. Šī putra ir bagāta ar mikroelementiem un viegli pārstrādājās kuņģa-zarnu traktā. Tiek uzskatīts, ka ir pavisam nedaudz labāka par mannā putru. Tas ir tādēļ, ka rīsi spēj palielināt cukura daudzumu asinīs, tas nozīmē, ka var izraisīt aptaukošanos un cukura diabētu.

 

Griķu un auzu putra

Photo of plate of buckwheat with spoon on the table

Visi pediatri zin, ka priekš bērniem par visveselīgākajām putrām tiek uzskatītas griķu un auzu putras. Tāpat pieaugušajiem tās arī vajadzētu ikdienā lietot uzturā.

 

 

Griķi bagāti ar kalciju un dzelzi, līdz ar to tiek uzskatīts, ka tie palīdz ārstēt cilvēkus, kuri ir saslimuši ar anēmiju. Tie ir arī vieni no līderiem starp graudaugiem, kas satur visvairāk olbaltumvielu, un neaizstājamo aminoskābju daudzums ir vienkārši ideāls.

auzu putra
Ne velti auzu putru “reklamēja” Konans Doils. Pats detektīva tēls Šerloks Holmss bija iecienījis šo grandiozo maltīti, kas palīdz pilnvērtīgai smadzeņu funkcionēšanai un redzes orgāniem. Visi Albionas iedzīvotāji, cītīgi sekojoši savai Vese***ai, nevarēja nenovērtēt šo lielisko putru, kas satur veselīgus fermentus, vitamīnus E un A, kuri savukārt nostiprina kapilāru sieniņas un As**svadus, neaizvietojamas aminoskābes un svarīgākos mikroelementus.
avots: glamour.ru

Leave a Comment