Rīsu putra
Rīsu putrai kā pamata sastāvdaļa ir rīsu graudi – tas ir japāņu iecienītākais ēdiens. Šī putra ir bagāta ar mikroelementiem un viegli pārstrādājās kuņģa-zarnu traktā. Tiek uzskatīts, ka ir pavisam nedaudz labāka par mannā putru. Tas ir tādēļ, ka rīsi spēj palielināt cukura daudzumu asinīs, tas nozīmē, ka var izraisīt aptaukošanos un cukura diabētu.
Griķu un auzu putra
Visi pediatri zin, ka priekš bērniem par visveselīgākajām putrām tiek uzskatītas griķu un auzu putras. Tāpat pieaugušajiem tās arī vajadzētu ikdienā lietot uzturā.
Griķi bagāti ar kalciju un dzelzi, līdz ar to tiek uzskatīts, ka tie palīdz ārstēt cilvēkus, kuri ir saslimuši ar anēmiju. Tie ir arī vieni no līderiem starp graudaugiem, kas satur visvairāk olbaltumvielu, un neaizstājamo aminoskābju daudzums ir vienkārši ideāls.