Mīkla visām pankūkām būs vienāda (atskaitot burkānu pankūkas!), mainīsies tikai piedevas:
Mīklas sastāvdaļas:
- 2 olas
- 300 ml piena
- 2 ēdamkarotes cukura
- 300 g miltu
- 2,5 tējkarotes cepamā pulvera
- 60 g sviesta
- nedaudz sāls
- eļļa cepšanai
Mīklas pagatavošana:
- Olas sakul ar cukuru
- Atsevišķā trauka ieber miltus, pielej pienu un pieber cepamo pulveri;
- Sajauc visu kopā
- Pievieno izkausētu sviestu un samaisi vēlreiz
Ķeramies klāt pankūku piedevām un to cepšanai!
1.Ābolu pankūkas
Jau pagatavotajai pankūku mīklai piejauc samaltus 3 vidēja lieluma ābolus (jo smalkāk, jo labāk) ar visu to sulu, pieber nedaudz kanēļa un brūnā cukura pēc gaumes un liec uz ietaukotas pannas!
2. Ķirbju pankūkas
Mīklai pievieno 150g samalta ķirbja (jo smalkāk, jo labāk) ar visu tā sulu. Kanēli un vaniļas cukuru pieber pēc gaumes. Pievieno arī šķipsniņu muskatrieksta pulvera. Cep uz ietaukotas pannas!
3.Ābolu-karameļu pankūkas
Mīklai pievieno samaltus 3 vidēja lieluma ābolus (jo smalkāk, jo labāk) ar visu sulu, un iemaisa tikko pagatavotu, siltu karameļu mērci. (Karameļu mērci gatavo šādi: 150g cukura uzkarsē katliņā, kur ir pavisam nedaudz ūdens. nogaidi kamēr cukurs izkūst un iegūst zeltainu nokrāsu. Pievieno aptuveni 40g sviesta, kuru turpini maisīt, kamēr tas izkūst. Noņem katliņu no uguns un pievieno 100ml saldā krējuma un vienu tējkaroti vaniļas ekstrakta – visu kārtīgi samaisi. Sākumā varētu šķist, ka karamele ir diezgan šķidra, bet tas ir tikai tāpēc, ka silta.) Cep uz ietaukotas pannas!
4. Burkānu pankūkas
Burkānu pankūkas cep tāpat kā kartupeļu pankūkas, tikai sāls vietā pievieno brūno cukuru un kanēli pēc garšas.
Labu ēstgribu!