4 seksa veidi, kas nekam neder

1. Sekss “uz šķiršanos”

Viens, ko neiesakām – šķiršanās seksu. Var jau būt vilinoši vēl reizīti izbaudīt mīlēšanos veco laiku vārdā, tomēr zinot, ka šķiraties, no seksa būs maz ieguvumu. Ja reiz taisāties pārraut attiecības, tas nozīmē, ka kaut kas jūs attiecībās sagājis grīstē. Un pat ja sekss nav jūsu šķiršanās iemesls, tas var sarežģīt jau tā trauslo situāciju.
Otram šo situāciju viegli pārprast kā “Paldies! Nāc atkal!” Vai ne?
Pat ja jūs skaidri norunājat, ka šis ir “tikai” sekss, zinātnieki joprojām redz šādas mīlēšanās bīstamību. Proti, noraidījums mīlestībā un salauzta sirds aktivizē smadzenēs tās pašas daļas ko sāpes, stress un atkarības. Lai mazinātu to aktivitāti, kad emocionālā brūce ir svaiga, diez vai jūs gribētu mēģināt saistīt ķermenī seksuālās sajūtas ar augstāk minētajām grūtībām.

2. Sekss dzērumā

Pat pāris glāzītes var likt jums pazaudēt “savu es”, tādēļ domājiet, cik izdzerat.
Aizmiglojies prāts var novest ne tikai pie attiecībām, kad no rīta gribi izzust no zemes virsas, bet arī palielina iespējamību, ka tiek aizmirsts par kontracepciju un veselību.

3. Sevis žēlošanas sekss (Vienas nakts sakars)

Ja ir tāds noskaņojums, ka ļoti gribas žēlot sevi un varētu sevi iepriecināt ar vienas nakts sakaru, jo tas varbūt paceltu tavu omu, labāk padomāt vēlreiz, īpaši, ja esi sieviete. Pētījums liecina, ka vairāk nekā puse (54 %) no sievietēm, kurām bijuši gadījuma sakari, to otrā rītā nožēlo. Savukārt 80% vīriešu jūtas pozitīvi par vienas nakts sakaru pieredzi, jo tas palīdzot “nolaist tvaiku”.

4. Sekss kā risinājums attiecību problēmām

Ekspertiem domas dalās, vai sekss, kurš ir kā mēģinājums risināt attiecību problēmas, noteikti rada negatīvas sekas. Daži psihologi uzskata, ka tas var būt kā atalgojums pēc “kaujas”, drāmas vai sliktas uzvedības. Pāri, kuru starpā daudz negatīvo emociju, tā vietā, lai meklētu patiesu risinājumu, meklē pretēju pieredzi seksā. Psihologi apgalvo, ka šādi neveidojas īsta tuvība, tas var novest pie vientulības sajūtas un pārliecības, ka visu var salabot ar seksu. Kāda gan būtu pasaule, ja vien tā būtu taisnība!
Attiecību samežģījumi jārisina tomēr caur komunikāciju, kompromisiem un rīcības plāniem.

la.lv

Leave a Comment