5 pārtikas produkti, kas uzlabo atmiņu

Vai jums ir nepieciešams atmiņas stimulants? Mainiet uzturu uz veselīgāku smadzenēm! Starp citām sastāvdaļām tajā jābūt lecitīnam un B vitamīniem. 

Uzziniet, kādus pārtikas produktus ir vērts ēst. 

Soja

Raksturo augsts lecitīna saturs. Pateicoties šai sastāvdaļai atmiņa un koncentrācija uzlabojas, kā arī holesterīna koncentrācija samazinās. Tas arī labvēlīgi ietekmē sirds un As**svadu sistēmu, palīdz regulēt glikozes līmeni asinīs un samazina vēža risku. Tiek uzskatīts, ka tā proteīns ieņem augstu bioloģisko vērtību starp augu olbaltumvielām. Sastāvā arī – svarīgi smadzenēm – B vitamīni, dažādi mikroelementi un dabiskie estrogēni. 

Lasi arī: Ja jūs jūtat šīs 7 lietas, tad jūsu attiecībām ir pienācis gals

Mandeles

Tās satur daudz barības vielu, kas var uzlabot atmiņas veiktspēju. Satur vitamīnu B6, proteīnu, cinku un E vitamīnu. Papildus labvēlīgajai iedarbībai uz smadzenēm tas regulē holesterīna līmeni un palielina enerģiju. Mandeles arī palīdz ar aizcietējumu, klepu, elpošanas traucējumiem vai anēmiju. Mandeļu ēšana arī palīdzēs jūsu sirdij, kauliem, imunitātei un ādas Vese***ai. 

Valrieksti

Viņiem ir labvēlīga ietekme ne tikai uz smadzeņu un atmiņas fizisko stāvokli. Samazina “sliktā” holesterīna līmeni un novērš visu veidu iekaisuma procesus. To lietošana var būt noderīga arī anēmijai. Turklāt tie piešķir ādai skaistu un veselīgu krāsu. Valriekstu uzlabojošās īpašības, it īpaši saistītas ar omega-3 taukskābju saturu, daudzām minerālvielām un E un B grupas vitamīniem. 

Kurkuma

Labvēlīgi ietekmē ne tikai smadzenes, bet arī sirdi, kuņģa-zarnu traktu un imūnsistēmu. Tam ir pretiekaisuma iedarbība, attīra ķermeni un uzlabo garastāvokli. Arī tas palīdz jums saglabāt jaunu izskatu. Tās galvenā sastāvdaļa ir kurkumīns – savienojums ar antioksidantu īpašībām. Tas ir arī bagāts C vitamīna un B grupas vitamīnu avots. Jūs atradīsiet tajā šķiedrvielu un daudzas minerālvielas.

Lasi arī: No kā jums ir nepieciešams atvadīties 2018.gadā saskaņā ar jūsu Zodiaka zīmi: astroloģes Vasilisas Volodinas padoms

Brokoļi

Viens no labākajiem smadzeņu produktiem. Brokoļi uzlabo atmiņu, pateicoties lecitīna un K vitamīna saturam. Turklāt bagāts ar beta karotīnu un C vitamīnu, tādējādi stiprinot imūnsistēmu. Tajā atradīsiet arī folskābi, kāliju un kalciju, kā arī luteīnu un zeaksantīnu, kas labvēlīgi ietekmē redzi. Zaļie laksti satur sulforapānu ar pretvēža īpašībām. 

Produkti, kuru patēriņš ir jāierobežo. 

Daļa no produktiem vājina atmiņu. Izvairieties no alkohola, pārtikas produktiem ar augstu tauku saturu, cukuru un mākslīgiem saldinātājiem. Ja jūs šaubāties, ka šis produkts var būt kaitīgs? Atcerieties, ka tas, kas ir slikts jūsu ķermenim, iespējams, arī ir slikts prātam.

Avots: mir-pres

Leave a Comment