5 sliktie ieradumi, kas kaitē ādai

1. Košļāt košļājamo gumiju

Tā, kā reklāmas informē, nostabilizē skābes-sārmu balansu organismā, atsvaidzina elpu pēc apēstās maltītes. Un, kā noteica britu zinātnieki, košļāšanas process stimulē smadzeņu darbību. 

Tomēr plastiskie ķirurgi un kosmetologi no Eiropas uzskata savādāk: pēc viņu domām, tieši košļājot košļājamās gumijas – tās spēj radīt priekšlaicīgas sejas grumbas mutes rajonā. 

Izeja:  ja tomēr ticēt Eiropas medicīnai, tad atbrīvoties no šī ieraduma var gadījumā, ja aizvietosiet košļājamās gumijas ar ledenēm. 

2.  Turēt telefonu pie sejas

Vairums no mums nemīl turēt telefonus speciālos maciņos. Un kad tas atrodas kaut kur somas apakšdaļā vai džinsu kabatā, tad, kā magnēts spēj pie sevi pievilks netīrumus un putekļus. Turklāt uz tā paliek ādas šūnas, kas ir mikro organismu mīļākā pārtika. 

Zinātnieki no Vašingtonas Universitātes atzīmēja, ka uz mobilajiem telefoniem dienā uzkrājas vairāk baktēriju nekā uz rokām. 

Izeja: lai izbēgtu no šādu netīrumu nokļūšanas uz sejas virsmas, regulāri tīriet telefonu ar antibakteriālām salvetēm. Vai tomēr iegādājaties maciņu telefonam. 

3. Dzert caur salmiņu 

Tiem, kam patīk dzert caur salmiņu, tāpat arī smēķētājiem, rodas “lieliska” iespēja iegūt agrās grumbas. 

Izeja: protams, vajag atmest smēķēšanu, šis ieradums spēj ne tikai paātrināt ādas novecošanu, bet arī vispārīgi kaitē Vese***ai. Kā arī pēc iespējas retāk lietojiet salmiņus, kad vēlaties kaut ko dzert. 

4. Iet karstajās vannās 

Nav nekas tik atvieglojošs kā karstā vannas pēc saspringtas dienas. Diemžēl tāds siltums ne pārāk labi ietekmē ķermeņa ādas veselību. 

Karstais ūdens var novest pie vazodilatācijas (As**svadu paplašināšanās), attiecīgi šo As**svadu sieniņas novājinās kā rezultāta var bojāt As**s mikrocirkulāciju, var parādīties kapilāru tīklojums un ādas apsārtums. 

Izeja: ūdens temperatūrai nevajadzētu pārsniegt 37-40 grādus. Ja jums ir vājas As**svadu sieniņas, nobeidziet ūdens procedūras ar auksto dušu, tas uzlabos balansu un sniegs iespēju novērst kapilāru tīklojumu parādīšanos. 

5. Pumpu izspiešana 

Cik gan ir grūti nepadoties vēlmei un atbrīvot savu ādu no pinnēm. Kad veic pumpu izspiešanu vajag zināt, vai tā ir pietiekami nostabilizējusies, un to var zināt tikai speciālists. 

Ja tā nav nostabilizējusies, un jūs sāksiet to spiest, tad reakcija varbūt divejāda – vai izkļūs ārpusē, vai arī šis process izsities dziļu bedrīti ādas slānī,  kas attiecīgi izraisīs iekaisumus un veidos rētas, kuras sadzīs ļoti ilgi. 

Izeja: profesionāls kosmetologs atver  pumpas “jumtiņu” ar adatas palīdzību, lai noteiktu, vai tā ir pietiekami attīstījusies, un lai strutojums labāk izkļūtu laukā. Mājas apstākļos līdzīgas manipulācijas labāk neatkārtot, un ja jums tiešām ir estētiskas domas un jums tracina pumpas izskata, tad vai nu piededziniet to ar salicilskābi, vai arī apmeklējiet kosmetologu, lai izbēgtu no nepatīkamām sekām. 

 

Avots: passion.ru 

Leave a Comment