6 ēdieni, kas palīdz cīnīties ar gripu

seminte-dovleac

Ķirbju sēklas

Ķirbju sēklās ir ļoti daudz cinka, kas palīdz baltajiem As**sķermenīšiem cīnīties ar slimību. Ja laicīgi jau sāksi iekļaut uzturā ķirbju sēklas, tad vari cerēt, ka gripa nemaz nesāksies. Lai tās būtu garšīgākas, droši vari tās pievienot arī citiem ēdieniem vai vienkārši apcept.
tuna-food

Tuncis

Zivis ir ideāls selēna avots, kas palīdz pasargāt šūnas no bojājumiem, kā arī palīdz nostiprināt tavu imūnsistēmu. Vari pagatavot savu mīļāko tunča ēdienu vai vienkārši pagatavot sev parastās tunča maizītes. 
Champignons_Agaricus

Sēnes

Sēnes satur beta-glikānu, kas palīdz tavam ķermenim cīnīties ar infekciju. Sēnes palīdzēs gadījumā, ja tikko ir parādījušies gripas simptomi. Vari izvēlēties jebkādas sēnes – pagatavo tās, kā vien vēlies, bet piesargies, lai tās ir pagatavotas pareizi. 

 

Ipomoea_batatas_006

Saldie kartupeļi

Saldie kartupeļi ir bagāti ar A vitamīnu, kas cīnās ar brīvajiem radikāļiem, kas var vājināt tavu imūnsistēmu. Saldo kartupeļu pagatavošanā var izpausties, jo ir ļoti daudz dažādu recepšu, kā tos pagatavot. 

 

green-tea

Zaļā tēja

Tēja ir labs risinājums ļoti daudzām slimībām, un gripa nav izņēmums. Visiem zināms fakts, ka Sli**bas laikā jālieto ļoti daudz šķidruma, jo tas palīdzēs izskalot no organisma visas nevēlamās vielas – galvenais ir tēju baudīt karstu, nevis atdzisušu, kā arī labākās būs dabīgās tējas.

 

Yogurt

Jogurts

Probiotikas ir atrodamas gan jogurtā, gan citos dabīgi raudzētos produktos. Tās palīdz tavam organismam saglabāt veselu un spēcīgu imūnsistēmu. Sli**bas laikā vari ēst daudz jogurta un citus līdzīgus produktus- tas noteikti palīdzēs izveseļoties! 

 

Leave a Comment