6 gardi ēdieni, bet tie tavai ādai nodara lielu ļaunumu; uzmanies!

1.Spageti makaroni ar gaļas bumbiņām

1

Glikēmiskā slodze( skaitlis, ar kuru tiek novērtēts tas, cik daudz palielinās glikozes līmenis asinīs pēc produkta apēšanas) šim ēdienam nav tā labākā, taču tā nav arī tik slikta kā pienam vai šokolādei. Tā kā šis ēdiens nesatur arī daudz nātrija, tad var teikt, ka šis ēdiens tavai ādai nenodara lielu kaitējumu.

 

2. Panētas vistiņas

2

Noteikti tu iedomājies, ka šīs eļļainas, treknās bet tik ļoti gardās vistiņas nodara lielu kaitējumu tavai ādai, taču kā izrādās, vienīgais, kas tajās ir slikts – tas, ka tās ir ceptas vai vārītas eļļā, patiesībā tās nav tik sliktās, kā visi domā! Tā kā retu reizi pavisam droši vari ar tām panašķēties, neuztraucoties par neko!

 

3.Frī kartupeļi

3

Frī kartupeļi nav tik slikti, taču tajos ir augsts nātrija līmenis, un lielais sāls daudzums izraisa dehidrāciju un slikti ietekmē ādu un ļoti paātrina arī grumbu veidošanos.

 

4.Siera burgers( vai jebkurš cits burgers)

4

Burgeri ir tikai mazāk kaitīgi par picu un makaroniem ar sieru! Tāpēc trakākais vēl priekšā, un tad varēsi salīdzināt, taču neko labu, kā tu spēj iedomāties, burgeri nedara tavai ādai.

 

5.Picas

5

Picām ir augsts glikēmiskais indekss, kas izraisa to, ka asinīs ir augsts cukura līmenis, un tam seko tas, ka uz sejas rodas pinnes. Siers satur augšanas hormonus, kas arī izraisa pinņu rašanos. Iespējams tagad sāki domāt par to vai pēc picas ēšanas tev ir parādījušās pinnes, ja atceries, ka tā ir bijis, lūk arī izskaidrojums!

 

6.Burito un kebabi

 

6

 

Lai cik dīvaini tas arī nebūtu, bet izrādās, ka šie ēdieni ir daudz neveselīgāki un kaitīgāki par burgeriem, picām un treknajām vistiņām. Šiem ēdieniem no visiem iepriekš minētajiem ir visaugstākais glikēmiskais indekss. Strauja glikozes daudzuma paaugstināšanās organisma izraisa hormonu nestabilitāti, kam seko dažādi negatīvi efekti uz ādas, viens no tiem jau iepriekš minētās pinnes. Turklāt ēdienā esošais lielais sāls daudzums tāpat kā frī kartupeļi izraisa dehidrāciju, kas atkal nāk par sliktu tavai ādai.

Leave a Comment