6 kļūdas, ko tu pieļauj ar matu taisnotāju

1. Tu nelieto pret karstumu aizsargājošo spreju

Ja tu nelieto pret karstumu aizsargājošo spreju pirms taisnotāja lietošanas, tas kārtīgi bojā tavus matus. Tīros, mitros matos vienmēr ir jāiesmidzina šis līdzeklis, lai tavi mati netiktu tik ļoti bojāti ar lielo karstumu, kas nāk no matu taisnotāja.

2. Tu izmanto mazāko iespējamo karstumu

Protams, ne visiem matu taisnotājiem ir iespējams regulēt temperatūru, tomēr tiem, kuriem ir, tev vajadzētu sekot līdzi tam, kādu temperatūru tu izvēlies. Tu varētu domāt, ka, jo mazāks būs karstums, jo mazāk bojāti tiks tavi mati, tomēr tā nav taisnība. Ir jālieto vidēja līdz augsta temperatūra – zemāka, ja tavi mati ir smalki un augstāka, ja tie ir biezi. Ja lietosi pārāk zemu temperatūru, tev nāksies vairākas reizes taisnot katru šķipsnu, kas bojās matus daudz vairāk, nekā vienreizēja iztaisnošana ar lielāku karstumu.

3. Tu velc taisnotāju uz leju, taisnojot matus

Šāda tehnika tavus matus var padarīt ļoti smalkus. Tā vietā taisnotāju novieto pēc iespējas tuvāk matu saknēm un velc matus uz augšu – tas arī radīs kuplāku matu efektu.

4. Tu nelieto matu ķemmi

Pirms matu taisnošanas tie ir kārtīgi jāizķemmē, lai tajos nebūtu nekādu “pinku”. Tas padarīs taisnošanas procesu daudz vienkāršāku un arī ātrāku.

5. Tu matiem neļauj atdzist

Kamēr karstums veido matus, aukstais gaiss iedod tiem patieso stilu. Uzreiz pēc taisnošanas nebūtu vēlams matus siet zirgastē – ļauj matiem atpūsties un pagaidi brīdi, kamēr tie ir atdzisuši.

 

Lasi arī: Cirtu savaldīšana, matus taisnojot: iespējas mājās un salonā

 

6. Tu nekad netīri savu taisnotāju

Pretkarstuma sprejs un citi matu līdzekļi, kurus tu lieto, veido nosēdumus uz tava matu taisnotāja. Lai izvairītos no tā, ka šie nosēdumi nonāk tavos tīrajos matos, regulāri tīri matu taisnotāju!

Avots: www.womenshealthmag.com

COMMENTS

  • <cite class="fn">Olita Niedrite</cite>

    Lielākā kļūda ir bojāt matus: mazgāt ar reklamētajiem līdzekļiem, krāsot un karsēt- rezultātu jau var redzēt uz 30 gadīgu sieviešu un vīriešu galvām- sabiedrība tiek pieradināta pie sabojātu un izkritušu matu kopskata.

Leave a Comment