8 brīnumainas receptes sejas ādas skaistumam, kuru izejvielas var arī apēst

 

Zaļo ābolu sula

480947900_XS

Katru dienu apēd vienu zaļu ābolu, tas esot lielisks profilakses līdzeklis pret grumbām! Zaļo ābolu sulā ir daudz vitamīnu un skābju, kas maigi attīra ādu.

Dariet tā: sajauciet vairākus ābola gabaliņus ar divām ēdamkarotēm medus, vienu ēdamkaroti jogurta bez piedevām (tas ir lielisks ādas attīrīšanas līdzeklis), uzklājiet uz sejas un atstājiet uz 20 minūtēm. Āda kļūs gan svaigāka, gan smaržīgāka!

 

Kurkuma un cukurniedres

kurkum

Kurkuma, kas pieder ingvera dzimtai, Ķīnā un Indijā jau gadsimtiem ilgi izmantota kā maska brūču dziedēšanai, slimību profilaksei un arī kā līdzeklis pret grumbām. Kurkuma ir lielisks antioksidantu avots – tā spēj izlīdzināt mīmikas krunciņas.

Dariet tā: sajauciet 100 mg kurkumas pulvera ar 10-15 pilieniem cukurniedru sulas un iegūto masku klājiet uz problēmzonām. Kad tā izžuvusi, noskalojiet ar siltu ūdeni un mitriniet ādu.

 

Avokado

avokado-gvakamole-47171955

Nav noslēpums, ka avokado satur daudz E vitamīna. Šie treknie augļi satur arī vismaz 14 dažādas minerālvielas, kas nepieciešamas ādas skaistumam, mitrināšanai, sadziedēšanai un organisma bagātināšanai ar vērtīgām vielām.

Dariet tā: dziednieciskai maskai sajauciet vienu olas dzeltenumu, pusīti avokado un vienu ēdamkaroti medus. Klājiet uz ādas un atstājiet uz 20 minūtēm, pēc tam noskalojiet ar siltu ūdeni. Dziļākai tīrīšanai vispirms jānomazgā seja un jānotīra ar olas baltumu vai zaļa ābola sulu.

 

Ķirbju sēkliņas

White-Pumpkin-seeds-Yellow-Pumpkin-Seeds-Green

Ķirbju sēkliņas ir daudz kas vairāk par gardu graužamo. To sastāvā esošais E vitamīns veicina kolagēna un brīvo radikāļu veidošanos un atjauno ādas šūnu veselību.

Dariet tā: sasmalciniet sauju ķirbju sēklu un sajauciet tās ar vienu tējkaroti olīveļļas. Maska mitrina un nomierina sejas ādu.

 

Lasi vēl: Uzliec uz sejas tomātu ripiņas – efekts ir iespaidīgs!

 

Citronu sula

lemon-juice

Skābās citronu sulas pīlinga īpašības palīdz izlīdzināt grumbas, atdalot atmirušās šūnas ādas virsējos slāņos.

Dariet tā: uzklājiet nedaudz sulas (aptuveni 50 centu monētas izmēra laukumā) uz sejas. Uzreiz jutīsiet, ka āda kļūst mīkstāka. Citronu sula ir lielisks līdzeklis cīņai pret pumpām!

 

Ananass

Pineapple slice whit a hearth

Ja ledusskapī paslēpies ananass, to tikpat labi var izmantot sejas kopšanai. Šajā tropiskajā auglī ir spēcīgi enzīmi, kas mitrina ādu un atdala atmirušās ādas šūnas.

Dariet tā: sagrieziet vairākus gabaliņus ananasa, lieciet tos uz sejas un ļaujiet sulai iedarboties 10 līdz 15 minūtes.

 

Olas baltums

clarahuevo

Diētisku brokastu pamatelements – olas baltumi – ir B vitamīnu kompleksa avots, kas nostiprina ādu un izlīdzina grumbas.

Dariet tā: operatīvai palīdzībai sejas ādai pirms iecerētās ballītes sakuliet divus olas baltumus, uzklājiet nedaudz iegūtās masas zem katra plakstiņa, izklājiet ar masāžas kustībām un atstājiet uz 30 minūtēm. Nomazgājiet seju ar aukstu ūdeni, nosusiniet un dodieties priecāties!

la.lv

Leave a Comment