8 padomi jaunajām māmiņām, kā uzsākt treniņus

Sāc dienu ar rīta rosmi – Pirms uzsākt savas ikdienas gaitas piecelies un sāc savu rītu ar treniņiem – tā var būt aerobika tā var būt skriešana, tas ir atkarīgs no tā, kādiem treniņu veidiem tu dod priekšroku. “Happy Fit Mama” radītāja Andželika Bekala iesaka, lai pietiktu laika no rīta paspēt visu izdarīt pirms darba dienas sākuma, celieties divdesmit minūtes ātrāk. “Sanāksmes nenotiek puspiecos no rīta un labi ka tā, jo tas ir laiks, maniem treniņiem,” min Bekala. Būtisks aspekts, ko uzsver daudzi fitnesa eksperti ir saprast cik daudz laika jūs vēlaties veltīt treniņiem.

Izmanto laiku lietderīgi – ja jūsu plānotājā parādās, pāris brīvas stundas izmantojiet tās treniņiem. Veselīgā dzīvesveida blogere Madelīna Glassere norāda, ka viņai izmaiņas darba grafikā dod iespēju vairāk laika veltīt treniņiem. Glasere arī uzsver, ka, lai varētu uzsākt treniņu rutīnu pirmais kas būtu jādara ir jāapsēžas, rūpīgi jāizpēta savs plānotājs, lai saprastu, kā apvienot savu ikdienas rutīnu ar treniņiem.

Treniņu rutīna – vēl viens būtisks aspekts, ir saprast, kāda būs treniņu rutīna, proti, kādā veidā vēlaties sportot – skriešana, noteikts vingrojumu komplekss, vai arī fitnesa trenera speciāli izstrādāta treniņu programma. Tāpat ļoti svarīga ir motivācija, kāpēc jums tas ir nepieciešams – fitnesa guru Džia Alvaresa norāda, ka svarīgi ir ne tikai, lai būtu motivācija sportot, bet ir jāprot atrast motivācija, ko darīt treniņu laikā.

Nedomāt par savu garderobi – protams, visiem gribās izskatīties labi, jebkurā dzīves situācijā, veicot vingrojumus, bet treniņos svarīgākais nav cik pievilcīgi jūs izskatāties, bet gan cik daudz jūs variet paveikt. Izvēloties apģērbu un sporta apavus treniņiem ir jāņem vērā, ka tiem ir jābūt ērtiem, un tādiem, kas ļauj brīvi kustēties.

Treniņš pusdienlaikā – ja nu gadījumā, tomēr nav iespējams iespiest grafikā laiku treniņiem, vai arī jūs tomēr vēlaties pagulēt nedaudz ilgāk un pēc dzemdību vingrojumi jums nepalīdz, “Brooklyn Active Mama” autore Asivedo iesaka izbrīvēt laiku pusdienlaikā. “Tā kā es daudz strādāju, treniņiem man tik pat kā laika neatliek, tāpēc, es to daru pusdienlaikā – katru dienu no aptuveni trīsdesmit minūtes dienā no sava pusdienlaika es veltu skriešanai,” skaidro Asivedo. Pustunda ir pietiekami, lai veiktu jogas vingrojumus, skrietu, vai izpildītu pāris vienkāršus vingrojumu kompleksus.

Vingrojiet kopā ar bērniem – būt mammai nav viegli, un bieži vien atrast tās “pāris brīvās minūtes”, ko varētu veltīt sev, nav iespējams. Vienkāršākais risinājums šādai problēmai ir iesaistīt bērnus treniņos. “Mazi bērni mēdz būt ļoti aktīvi un bieži vien nespēj nosēdēt mierā pat sekundi,” min “FitKnitChick” trenere Tamāra Granda. Viņa uzsver, ka kopā ar bērniem vecāki var veikt dažādus elementārus vingrojumu kompleksus. Šādi treniņi var būt ne tikai lietderīgi māmiņām, kas vēlās uzturēt sevi formā, bet arī palīdzēt bērnam attīstīt fiziskās maņas. Vēl viens labs veids, kā vingrot kopā ar bērnu ir rotaļas bērnu spēļu laukumos – tā vietā, lai sēdētu un skatītos variet iesaistīties sava bērna rotaļas, lidojošā šķīvja mētāšanā, bumbas spēlēšanā, u.c. veida aktivitātēs.

Sportošana ar ratiņiem – nav noslēpums, ka atsākt sportot, pēc dzemdībām ir visai grūti, tāpēc viens no vienkāršākajiem veidiem ir pārvērst pastaigas ar mazuli par treniņu. Jūs variet lēnām skriet pa parku ar ratiem, pildīt pietupiena  vai stiepšanās vingrojumus vingrojumus pie ratiņiem. Lielākais pluss šādiem treniņiem ir tāds, ka nav jāuztraucas un drudžaini jādomā, kā izbrīvēt laiku vingrošanai, lai uzturētu sevi formā.

Pārskati savu ikdienas rutīnu – viena no galvenajām problēmām, kāpēc daudzām māmiņām neatliek laika treniņiem ir tāda, ka viņas neapzinās cik daudz laika patērē nesvarīgām lietām. Piemēram, sociālie tīkli – tā vietā, lai sēdētu Facebook, Pinterest, Instagram vai Snapchat, šīs desmit, divdesmit minūtes var veltīt treniņiem. “Šis desmit minūtes, kuras mēs pavadām pārbaudot epastu, vai ātri pārlasot jaunākās ziņas, var veltīt vingrojumiem. Rūpīgi izvērtējiet cik daudz laika jūs veltāt aktivitātēm, bez kurām varētu arī mierīgi iztikt, vai kurām veltīt mazāk laika. Tādā veidā jūs noskaidrosiet, cik laika jūs variet ietaupīt, lai veltītu to treniņiem, “ skaidro fitnesa trenere Tamāra Granda.

Izmantotie avoti:

TheDailyBurn

TheSpruce

Leave a Comment