8 ūdens glāzes dienā, vai tas tiešām ir nepieciešams; Atbilde pārsteidz

Mēs dzīvojam problemātiskā laikā, kad informācijas ir pārpārēm un beigās īsti nesaproti, kam tad īsti ticēt. Kā izrādās, arī viens no pieņēmumiem, ka cilvēka organismam dienā ir nepieciešamas 8 glāzes ūdens, ir nepatiess. To atklāja kāds ASV zinātnieks, Ārons Karrols, kurš pētīja organismam nepieciešamo šķidruma daudzumu pētīja, iepriekš veiktos eksperimentus.

Tagad tiek apgalvots, ka 8 glāzes ir mīts. Tas tika popularizēts tik ļoti, pateicoties medijiem, kuriem patīk nokaunināt sabiedrību, ka cilvēki paši nespēj parūpēties pat par savu ķermeni. Es, savukārt, vēl joprojām pieturos pie šī ūdens dzeršanas daudzuma.

Šeit ir paskaidrojums- kāpēc? Neviens nav pierādījis, ka 8 ūdens glāžu izdzeršana ir kaitīga. Tas noved cilvēki drīzāk pie tā, ka viņš biežāk atsakās no cukurotiem, neveselīgiem dzērieniem. Kā arī, tas liek tev biežāk piecelties no sava rakstāmgalda un izkustēties. Nenoliedzami, ka šis 8 glāžu likums ir nepareizs, bet tas tik un tā var būt noderīgs.

Šādai pieejai ir jābūt pret visiem mediju, zinātnieku ieteikumiem. Izlasi kādu pētījumu, ieteikumu, saproti, kas tev no tā var būt derīgs un labs, un tikai to tad iekļauj savās dzīves gaitās. Galu galā tu esi tas, kas jūt savu ķermeni, ir jāiemācās tajā ieklausīties.

Avots: theguardian.com

Leave a Comment