8 vērtīgākās brokoļu īpašības, par kurām Tu līdz šim neko nenojauti!

1. Palīdz cīņā ar vēzi

Brokoļi satur vielu, ko organisms pārstrādā sulforafānā, kas, savukārt, spēj apturēt vēža šūnu veidošanos, tāpat šim elementam piemīt arī antibakteriālas īpašības un tas palīdz ārstēt arī kuņģa čūlu.

2. Samazina holesterīna līmeni

Brokoļi satur ļoti daudz šķīstošās šķiedras, kas palīdz no organisma izvadīt holesterīnu.

3. Mazina alerģiskas reakcijas un satraukumu

Brokoļi satur vielas, kas nomāc alergēnu iedarbību uz organismu.

4. Spēcīgs antioksidants

Šie zaļie dārzeņi satur milzīgu daudzumu C vitamīna un flavonoīdus, kas palīdz organisma to absorbēt, turklāt brokoļi ir beta – karotīna, luteīna un citu spēcīgu antioksidantu avots.

5. Stiprina kaulus

Brokoļi satur lielu daudzumu kalcija un vitamīna K, kas ir ļoti svarīgi kauliem un osteoporozes profilaksei.

6. Sirds un As**svadu sistēmai

Pretiekaisuma viela sulforafāns palīdz novērst vai pat izārstēt dažus As**svadu iekaisumus, ko rada hroniskas cukura līmeņa problēmas asinīs.

7. Detoksikācijai

Brokoļi satur trīs elementus, kas atbalsta visus organisma detoksikācijas etapus, tai skaitā bīstamo vielu neitralizāciju un likvidēšanu. Tāpat šis dārzenis ir bagāts ar vielām, kas palīdz kontrolēt detoksikācijas procesus ģenētiskā līmenī.

8. Diētai

Brokoļi ir salikto ogļhidrātu un šķiedrvielu avots, kas palīdz gremošanai, novērš aizcietējumus, uztur zemu cukura līmeni asinīs un neļauj pārēsties, turklāt brokoļi satur ļoti daudz olbaltumvielu (kā rīsi vai kukurūza), taču tajos ir uz pusi mazāk kalorijas.

 

 

Leave a Comment