9 lietas, kas jāņem vērā, valkājot augstpapēžu kurpes

1. Ieslidini savas pēdas mīļākajās kurpēs!

Vai tev ir kāds augstpapēžu kurpju pāris, kura dēļ jūc vai prātā, bet nekādīgi nevari ar tām tikt galā? Lieliski! Uzvelc tās. Kā jau viss mūsu dzīvē, arī iemācīšanās staigāt augstpapēžu kurpēs sagādā daudz vairāk prieka, ja tev tās patīk. Tikai pārliecinies, ka tās ir pareizā izmēra.

Protams, ja nedaudz nervozē, vienmēr var sākt ar ķīļa papēdi. Ar to ir jūtams papēžu augstums, un kurpes kļūst daudz vieglāk ievalkājamas. Kad būsi izkopusi savu gaitu tajās, varēsi turpināt to darīt augstākos papēžos.

2. Noberz zoles!

Kā šova „Amerikas nākamā topmodele” tiesnesis Aleksandrs Dženkins teica žurnālam „Glamour”: „Noberz kurpju zoles ar smilšpapīru.” Lai gan varētu šķist zaimojoši nodilināt knapi uzvilktu kurpju zoles, šādi tām būs lielāka saķere ar zemi. Un tas vienmēr nāk tikai par labu.

3. Nebaidies sēdēt!

Nav nekā apkaunojoša reizi pa reizei pasēdēt. Kā Dženkins piebilda: „Kad vien un kur vien vari, sēdi, sēdi, sēdi!” Šādi gūsi papildu laiku savām pēdām atpūsties un jutīsies komfortablāk, kad staigāsi. Turklāt, ja sēdēsi piemīlīgā pozā (kājas sakrustotas un nostieptas no vidukļa), tu varēsi izrādīt savas satriecošās kurpes.

4. Apzinies savu ķermeni!

Lai graciozi staigātu augstpapēžu kurpēs, jāstrādā ir visam ķermenim. Atbrīvo savus gurnus un ceļus, sasprindzini vēdera muskulatūru, plecus atliec uz aizmuguri un turi zodu uz augšu. Sākotnēji tas varētu šķist neiespējami, bet galu galā atradīsi savu ritmu.

 5. Sper nelielus soļus

Nepārpūlies, sperot garus un ātrus soļus. Valkājot augstpapēžu kurpes, tavs soļa garums dabiski samazinās, tāpēc tev nāksies veikt vairāk soļus nekā parasti.

6. Papēdis vispirms, pirkstgals pēc tam

Staigājot, soli sāc ar papēdi un beidz ar pirkstgalu. Šāda gaita labāk izskatās un patiesībā piešķir tev lielāku līdzsvaru.

Izņēmumi (vienmēr ir izņēmumi!) šim likumam ir, kad tu ej lejup pa kāpnēm (papēdis un pirkstgali reizē) vai augšup pa kāpnēm (viss tavs svars tiek nests uz pirkstgaliem). Un nav svarīgi, cik gatava tu būtu Parīzes modes skašu mēlēm, labāk būtu pieturēties pie margām.

7. Iemēģini kurpes uz dažādām virsmām!

Būtu lieliski, ja visu pasauli klātu paklāji, tomēr… tā nav. Tāpēc tev vajag pamest savu ērto guļamistabas grīdas segumu un doties iemēģināt citas virsmas. Mēģini staigāt pa cietkoksnes, flīžu grīdas segumu, betonu, zāli – praktiski jebkuru virsmu, pa kuru vari staigāt.

Patiesi lieliska vieta treniņiem ir lielveikals. Protams, to grīdas segums ir pārsteidzoši slidens, un tevi tur vēros, bet tev būs iepirkumu ratiņi, kas stabilizēs, tev slīdot pa veikalu.

8. Vingrinies, vingrinies un vingrinies!

Vienīgais veids, kā tu perfekti apgūsi augstpapēžu kurpēs staigāšanas mākslu, ir vingrināšanās, vingrināšanās un vingrināšanās. Mājās tās nēsā, cik bieži vien iespējams un nebaidies no to iemēģināšanas starp cilvēkiem laiku pa laikam.

9. Negadījumi gadās!

Pat Naomi Kempbela nespēja nepasmaidīt, kad paklupa Vivianas Vestvudas modes skates vidū 1993. gadā. Ja tev gadīsies pakrist, tu nebūsi nolemta mūžīgai dzīvei laiviņās. Vienkārši piecelies, pasmejies par to un droši dodies tālāk. Tu to esi pelnījusi!

Leave a Comment