5 ieradumi, kas veicina agrīnu lūpu novecošanos

Kosmetologs ir ieteicis atbrīvoties no dažiem ikdienas paradumiem, lai iegūtu skaistas un izteiksmīgas lūpas.

Dermatokosmetoloģe Rosa Guerliani portālam pastāstīja par pieciem ikdienas ieradumiem, kas veicina lūpu novecošanos pēc 30 gadu vecuma. Pārliecinieties, ka nepieļaujat šīs kļūdas.

Gerliani uzskata, ka pirmais un svarīgākais iemesls ir lūpu laizīšana. Pēc ekspertes domām, šis ieradums izraisa ādas lobīšanos, plaisas un citus bojājumus. Viņa skaidro, ka tas viss ir saistīts ar mikrobiotu. Liels daudzums baktēriju kuņģa-zarnu traktā var izraisīt lūpu sausumu un pat nelielus krampjus. Kopā ar siekalām šīs baktērijas nokļūst uz ādas un rada problēmas.

Vēl viens priekšlaicīgas novecošanās cēlonis ir nepareiza grima un nepareizi izvēlēta lūpu kosmētika. Piemēram, ir vērts atzīmēt, ka ilgstoši noturīgas lūpu krāsas bieži sausina ādu. Gerliane iesaka vasaras mēnešos un atvaļinājumu laikā karstajos reģionos lietot lūpu kosmētiku ar SPF, jo UV starojums samazina elastāna un kolagēna daudzumu ādā. Un tas kļūst par fotonovecošanās un agrīnas grumbu parādīšanās cēloni.

Lasi vēl: Augi virtuvei: 6 skaistākie un nepretenciozākie augi

Lūpu sprēgāšana rudenī un ziemā ir viens no priekšlaicīgas novecošanās faktoriem. Tāpēc ir svarīgi lietot barojošus balzamus ar blīvu tekstūru un eļļu sastāvā, lai pasargātu ādu no aukstuma un vēja.

Kosmetoloģe aicina atteikties no sliktiem ieradumiem, kas kaitē lūpu ādai un izraisa priekšlaicīgu novecošanos. Lai cik vienkārši tas neizklausītos, smēķēšana izraisa priekšlaicīgu ādas novecošanos un grumbu veidošanos lūpu zonā. Tas viss ir saistīts ar tabakas dūmos esošo nikotīnu un darvu. Nonākot organismā, toksīni pārvēršas brīvajos radikālos, izraisot šūnu mutāciju un veicinot novecošanos.

Pēdējais agrīnas lūpu novecošanās iemesls ir pīlinga trūkums. Viņa iesaka regulāri veikt šo procedūru, jo tā palīdz aktivizēt uzturvielu un vielmaiņas procesus ādā, uzlabojot lūpu tekstūru un krāsu.

 

Leave a Comment