Šis ēdiens ir interesants ar to, ka kotletes un rīsi tiek gatavoti vienlaikus vienā pannā. Rezultātā – garšīgi, sulīgi un ātri.
Sastāvdaļas:
Malta gaļa – 500 g
Rīsi – 1 glāze
Ūdens – 1 glāze
Sīpols – 1
Ķiploki – 3 daiviņas
Ola – 1
Rīsi – 1 glāze
Verdošs ūdens – 600 ml
Sviests – 20 g
Saulespuķu eļļa cepšanai
Sāls, pipari – pēc garšas
Pagatavošana:
Vienu glāzi rīvmaizes pārlej ar glāzi ūdens un kārtīgi samaisa. Šo maisījumu atstāj uz 5 minūtēm. Šajā laikā sasmalcinātu sīpolu un ķiploku saberž līdz biezenim vai sarīvē tos uz rīves.
Ievietojiet malto gaļu dziļā bļodā. Var izmantot jebkāda veida malto gaļu – vistas, cūkgaļas vai maisījumu. Maltai gaļai pievieno sīpolu un ķiploku biezeni, kā arī ūdenī uzbriedušu rīvmaizei. Pievieno 1 olu, sāli, piparus un rūpīgi samaisa malto gaļu. Izveido apaļas vai iegarenas formas kotletes. Lai kotletes labi veidotos, rokas samitrina aukstā ūdenī.
Kotletes iemērc rīvmaizē un cep augu eļļā no abām pusēm, līdz tās kļūst zeltainas. Pannu neaizsedziet ar vāku, cepiet uz vidējas uguns.
Rīsus (vēlams tvaicētus) labi noskalojiet. Nomazgātos rīsus liekam uz sausas pannas un cepam uz sausas pannas 3 minūtes. Rīsus pārlej ar vārošu ūdeni un uz lēnas uguns sautē 5 minūtes ar aizvērtu vāku. Tad uz rīsiem uzliek sviesta gabaliņus un virsū liek ceptās kotletes.
Pannu pārklāj ar vāku un 10 minūtes uz lēnas uguns sautē rīsus ar kotletēm. Gardas tvaicētās kotletes ar rīsu piedevu ir gatavas. Vai atceraties šo bērnības garšu?