Kāpēc zemenes vienmēr jāmazgā ar cepamo sodu un kāds no tās labums?

Ja domā par kādiem romantiskiem desertiem, tad sarakstā noteikti ir jābūt zemenēm un krējumam.

Piekrītu, ir kaut kas maigs un pievilcīgs, lai pavadītu patīkamu vakaru ar savu mīļoto un barotu viens otru ar šīm ogām. Galvenais jau no sākuma parūpēties, lai vēlāk viss nebeigtos daudz prozaiskāk un bēdīgāk.

ZEMENES UN KRĒJUMS

Starp citu, ilgus gadus šis deserts tiek uzskatīts arī par simbolu vienam no slavenākajiem tenisa turnīriem – Vimbldonas. Šīs sacensības notiek Lielbritānijā un ir slavenas ar gadsimtiem senām tradīcijām. Piemēram, visiem dalībniekiem jāspēlē tikai baltā formā. Ir atļauts izcelt tikai nelielas svītras vai zīmola ikonu.

Tātad pirmā Vimbldonas turnīra laikā viesi, kas toreiz bija tikai aptuveni 200 cilvēku, tika pasniegti ar zemenēm un krējumu. Un šis cienasts joprojām tiek piedāvāts faniem. Šodien turnīra laikā tiek apēsti desmitiem tūkstošu zemeņu un krējuma (apmēram 10 ogas), katrs maksā apmēram trīs mārciņas.

ZEMEŅU IEGUVUMI UN KAITĒJUMS

Šo skaisto ogu sezona jau ir sākusies, un tas nozīmē, ka izdomāsim, kādu labumu tās var dot ķermenim. Pirmkārt, zemenes ir lielisks A un C vitamīna avots. Tās palīdz stiprināt mūsu imunitāti, tādējādi aizsargājot organismu.

Lasi vēl: Horoskops nedēļai no 2024. gada 3. līdz 9. jūnijam: nāksies saskarties ar cilvēku agresijas un naida pieaugumu vienam pret otru!

Turklāt ogas satur daudz antioksidantu, kas palīdz samazināt sirds un asinsvadu slimību risku. Ēdot zemenes, jūs arī samazinat trombozes attīstības iespējamību un stabilizējat asinsspiedienu.

Starp citām saldo ogu labvēlīgajām īpašībām ir vērts atcerēties mangāna klātbūtni tajā, kas ir atbildīgs par normālu nervu sistēmas darbību un smadzeņu darbību. Zemenes palīdz arī detoksicēt organismu un atjaunot kuņģa-zarnu trakta veselību.

Runājot par medaļas otru pusi, atcerieties, ka zemenes ir spēcīgs alergēns. Daudzi cilvēki pēc šīs ogas ēšanas piedzīvo dažādas negatīvas reakcijas. Tāpēc vienmēr pievērsiet uzmanību sava ķermeņa signāliem. Varbūt jums vajadzētu pārtraukt ēst zemenes.

Vēl viens risks var būt saistīts ar pesticīdiem, ko izmanto zemeņu audzēšanas laikā. Protams, daudzi pārdevēji vēlas iegūt šo produktu pēc iespējas ātrāk. Lauksaimnieki dara visu, lai nodrošinātu šo iespēju. Un galu galā cieš parastie klienti. Tāpēc esiet uzmanīgi.

KĀ PAREIZI MAZGĀT ZEMENES?

Mūsdienās reti kurš uzdod šādu jautājumu. Un velti, jo pirms ogu ēšanas jāatbrīvojas ne tikai no netīrumiem, bet arī citām kaitīgām vielām, kas uz tām var atrasties.

Viena no metodēm, kas dažiem var šķist dīvaina, ir cepamā soda šķīduma izmantošana zemeņu mazgāšanai. Pievienojiet vienu tējkaroti cepamās sodas uz litru ūdens. Iemērciet ogas iegūtajā šķīdumā ne ilgāk kā dažas minūtes. Pēc tam noskalojiet tos ar tekošu ūdeni.

Ja gadās, ka pie rokas nav sodas vai nevēlaties to lietot, tad vienkārši iemērciet zemenes ūdenī. Mazgāšanas laikā ogas nedaudz paberzē ar rokām, taču esi uzmanīgs, jo tās ir ļoti smalkas. Es patiesi gribu ticēt, ka zemeņu sezona jums paies bez saindēšanās vai citām nepatikšanām.

Leave a Comment