Vientulība ir likteņa dāvana: kāpēc Latvijas sievietēm bieži ir daudzkārt izdevīgāk dzīvot vienām nekā ar vīrieti, kurš par visu maksā

Šķiet, ka vīrietim ir nauda par visu, viņš sevi nekur neierobežo, viņš dzīvo pilnvērtīgi. Un blakus viņam ir sieviete, kura uzskata, ka var rēķināties ar viņa finansiālo atbalstu.

Īpaši sabiedrībā ir pieņemts, ka vīrietis ir darītājs, tāpēc viņam ir jānes ģimenei nauda. Taču izrādās, ka, dzīvojot bez vīrieša, sievietei mēdz būt daudz vairāk naudas nekā tad, ja viņa dzīvotu kopā.

Lai gan tas ir dīvaini, ņemot vērā, ka kopējais ģimenes budžets ļauj katram no laulātajiem just zināmu naudas spilvenu otra laulātā palīdzības veidā.

Taču mūsdienu realitātē – viss ir citādi, jo izrādās, ka vientulībā sieviete saskata vairāk ieguvumu. Un lūk, kāpēc:

1. Jums visu mūžu nav jāmaksā kredīti.

Jā, jūs teiksiet, ka vientuļā sieviete pērk dzīvokli un ņem par to hipotekāro kredītu. Bet viena lieta ir iegādāties vienistabas dzīvokli nomalē, bet cita – trīsistabu dzīvokli tuvu centram, lai bērniem būtu ērti iet uz bērnudārzu, bet vīram – tuvāk darbam.

Vientuļa sieviete ir mazāk izvēlīga. Uz metro mierīgi nokļūs un neapvainosies, ka no rīta nācās celties stundu agrāk.
Un agri vai vēlu radīsies jautājums, ka bērniem vajag nopirkt dzīvesvietu.

Izglītība. Labi – mūsu valstī, bet ja ārzemēs – māte mīļā, var palikt ne tikai ar tukšām kabatām… Es domāju, ka pats turpini.

 

2. Nevajag tērēt naudu, lai visus pabarotu.

Šķiet: sieviete dzīvo viena vai ar vīrieti – atšķirībai +1 cilvēks nevajadzētu būt tik būtiskai. Jā, bet tā nav…

Ir sajūta, ka, tiklīdz vīrietis ir kopā ar sievieti – viņš sāk ēst 3 reizes vairāk nekā tad, kad bija brīvajās attiecībās…

Vai nu viņš jūt, ka blakus viņam ir sieviete ar zelta rokām, kas vienmēr pabaro;
vai arī sieviete pati jūtas spiesta rūpēties par to, lai viņas vīrs vienmēr būtu paēdis.

Tas nozīmē, ka sievietei ir nepieciešams tērēt vairāk pārtikas, attiecīgi arī vairāk naudas tiek tērēts.
Tāpēc jāņem vērā, ka vīriešiem patīk visādas maizītes, pīrāgi, trekni našķi utt. Un netīšām iznāk, ka sieviete, kura visu mūžu varēja ievērot stingras ēdienreizes, pieķeras šādam sliktam uzturam. Un ar šodienas cenām veikalā… var bankrotēt.

Dzīvojot vienai, sievietei ir daudz vieglāk sevi kontrolēt. Pamatā ēd dārzeņus, augļus, liesu gaļu, nekādus saldumus. Tas ir loģiski, ka tiek tērēts mazāk naudas.

 

3. Nevajag tērēt traku naudu par mājokļa un komunālajiem izdevumiem.

Vēl ir labi, ja sieviete dzīvo viena: pārsvarā – darbā, mājās, izņemot gulēšanu. Bet ko darīt, ja ir vīrietis, kurš strādā attālināti, un sieviete seko mūsdienu tendencēm un arī strādā attālināti, no mājām.

Kas tur notiks ar komunālajiem pakalpojumiem – man bail iedomāties.
Visu dienu mājā deg gaisma, darbojas visas elektroierīces, kāds mazgājas 4 reizes dienā, kā arī 3 stundas guļ karstā vannā. Lūk, jums matemātiska mīkla:

Kāda algas daļa tiks iztērēta tikai mājoklim un komunālajiem pakalpojumiem?

 

Vai vīrietis par to visu nevar dot naudu? Te mēs nonākam pie svarīgākās lietas – kur ir cilvēks, kuram ir nauda visam? Kas saka, ka vīrietis par to visu iztērēs savu naudu? Tas ir dīvaini, bet daži vīrieši domā, ka viņu vēlmēm jābūt svarīgākām par ģimenes vajadzībām.

Un sievietei tikmēr būs jāvelk uz sevi visa ģimene. Galu galā vīrietis liek izskatīties, ka viņš tērē naudu “patiešām” nepieciešamām lietām, nevis izklaidei. Bet vīrietis pats brauc ar mašīnu. Sievietei nav autovadītāja apliecības. Tad rodas jautājums: kāds ir ieguvums no šīs automašīnas abiem laulātajiem?

Tātad izrādās, ka daži vīrieši joprojām izvēlas tērēt naudu sev, nevis ģimenes vajadzībām.

Sievietei tas nav vajadzīgs. Ir vieglāk dzīvot vienai, nekā visu sevi “nogurdināt” par labu attiecībām, kurās viņas pūles pat netiek novērtētas.

Viņa dzīvo viena – un, paldies Dievam, varēs ieguldīt naudu ne tikai attiecībās, bet arī sevī. Protams, modeļi ir dažādi un šeit aprakstītais ir tikai viens no tiem. Vispārināt attiecības nevar. Tomēr nevar noliegt, ka mūsdienu sievietēm, vismaz finansiāli, bieži ir izdevīgāk būt vienām..

Leave a Comment