Uzkoda, kas jums neapniks! Jums vajadzīgas tikai divas sastāvdaļas!

Kabaču un siera pastēte ir lielisks veids, kā izmantot vasaras beigās sagatavotos kabačus un radīt gardu un krēmīgu ēdienu.

Ar minimālu piepūli un vienkāršām sastāvdaļām varat radīt ēdienu, kas būs garšīgs un veselīgs. Eksperimentējiet ar dažādām garšvielām un dārzeņiem, lai radītu savu unikālo pastētes variāciju. Lai labi garšo!

Sastāvdaļas

Lai pagatavotu šo gardo un krēmīgo kabaču un siera pastēti, jums būs nepieciešamas sekojošas sastāvdaļas:

Kabači – 700 grami

Kausēts siers – 2 gabaliņi

Ķiploki – 2 krustnagliņas

Augu eļļa – 2 ēdamkarotes

Sāls – pēc garšas

Melnie pipari – pēc garšas

Gatavošanas norādījumi

Sākam ar kabaču sagatavošanu. Kabači ir jānomazgā zem tekoša ūdens, lai noņemtu visus netīrumus un putekļus. Pēc tam tie jānoslauka ar tīru dvieli un jāsagriež apmēram divu centimetru kubiņos.

Šāda izmēra kubiņi sautēšanas laikā saglabās savu formu, bet būs pietiekami mazi, lai ātri pagatavotos.

Pēc tam uzsildām pannu ar divām ēdamkarotēm augu eļļas. Kad eļļa ir pietiekami karsta, pievienojam pannā sasmalcinātos kabačus.

Lai saglabātu kabaču sulīgumu un nepieļautu to izžūšanu, pārklājam pannu ar vāku. Samazinām uguni un sautējam dārzeņus 15 minūtes, laiku pa laikam apmaisot, lai kabači vienmērīgi apceptos un nepieļautu piedegšanu.

Kamēr kabači sautējas, sagatavojam ķiplokus. Ķiploka krustnagliņas nomizojam un smalki sakapājam. Kad kabači ir sautēti 15 minūtes, pievienojam pannai sasmalcinātos ķiplokus, sāli un melnos piparus pēc garšas.

Ķiploki piešķirs ēdienam pikantu aromātu un bagātīgu garšu. Turpinām sautēt vēl 5 minūtes, lai ķiploki izdalītu savu aromātu un garšu, un visi sastāvdaļas būtu labi sajaukušās.

Pēc tam, kad kabači ir pilnībā gatavi un mīksti, pārvietojam tos blendera bļodā. Blenderējam kabačus līdz gludai un viendabīgai masai. Šajā posmā var pielāgot konsistenci, pievienojot nedaudz ūdens vai buljona, ja masa šķiet pārāk bieza.

Pēc tam sagriežam kausēto sieru nelielos gabaliņos un pievienojam tos blenderī pie kabačiem. Turpinām blenderēt, līdz siers ir pilnībā izkusis un sajaucies ar kabaču masu. Šis solis piešķirs ēdienam krēmīgu tekstūru un bagātīgu garšu.

Kad masa ir viendabīga, pārliekam to piemērotā pārtikas uzglabāšanas traukā. Lai pastēte iegūtu pilnīgu garšu un krēmīgumu, ievietojam trauku ledusskapī vairākas stundas, ideāli – uz nakti.

Tas ļaus visām garšām savstarpēji sajaukties un ēdiens kļūs vēl garšīgāks.

Papildinājumi un variācijas

Lai pagatavotu šo pastēti vēl interesantāku un pielāgotu savām garšas vēlmēm, var pievienot dažādus papildinājumus vai veikt variācijas.

Lasi vēl: Šīs skaistās ziemcietes jāstāda augustā. Tagad ir īstais laiks padomāt par to, kāda izskatīsies puķu dobe nākamajā pavasarī

Garšvielas un garšaugi

Pievienojot dažādas garšvielas un garšaugus, var ievērojami mainīt pastētes garšu. Piemēram, pievienojot timiānu, baziliku vai rozmarīnu, pastētei piešķirsiet Vidusjūras reģiona garšu.

Paprikas pulveris vai čili pipari dos pikantu garšu, kas būs piemērota tiem, kas mīl asākus ēdienus.

Papildu dārzeņi

Lai pastēti padarītu vēl veselīgāku un bagātīgāku, var pievienot citus dārzeņus. Piemēram, burkāni, sīpoli vai paprika lieliski papildinās kabaču garšu.

Šie dārzeņi var tikt pievienoti kopā ar kabačiem un sautēti vienlaicīgi, lai visi dārzeņi būtu vienmērīgi pagatavoti un sajaukti.

Krēmīgums un bagātinājums

Lai iegūtu vēl krēmīgāku konsistenci, var pievienot krējumu vai pienu. Tas īpaši labi derēs, ja vēlaties pastēti izmantot kā mērci makaroniem vai rīsiem.

Pie viena var arī pievienot rīvētu sieru, piemēram, parmezānu, kas piešķirs bagātīgu un intensīvu garšu.

Pasniegšana un izmantošana

Šī kabaču un siera pastēte ir daudzpusīgs ēdiens, kas var tikt pasniegts dažādos veidos.

Kā uzkoda

Šī pastēte ir lieliska kā uzkoda, ko var pasniegt ar grauzdiņiem vai krekeriem. Uzziemai var pievienot svaigi sagrieztus dārzeņus, piemēram, burkānus vai selerijas stienīšus, lai radītu veselīgu un gardu uzkodu.

Kā pamatēdiens

Pastēti var izmantot kā pamatēdienu, pasniedzot to kopā ar rīsiem, makaroniem vai kartupeļu biezeni. Tas būs lielisks papildinājums jebkurai maltītei, nodrošinot krēmīgu un bagātīgu garšu.

Kā mērce

Izmantojot šo pastēti kā mērci, var bagātināt dažādus ēdienus. Tas lieliski derēs pie gaļas ēdieniem, piemēram, vistas vai cūkgaļas, kā arī pie veģetāriem ēdieniem, piemēram, grilētiem dārzeņiem vai tofu.

Leave a Comment