Augustā ir laiks barot zemenes: dārzkopjiem ir svarīgi šo likt aiz auss

Lielākajai daļai kultivējamo daudzgadīgo augu augusts ir izšķirošs periods.

Ja runājam par zemenēm, bez mēslojuma neiztikt. Tajā pašā laikā daži dārzkopji maldīgi uzskata, ka pietiek ar zemeņu apgriešanu, tomēr tā noteikti nav taisnība!

Pieredzējusi dārzkopības eksperte Barbara Millere pastāstīja, kā zemenes barot august, un kāpēc tas ir tik svarīgi.

Kāpēc jābaro zemenes

Pirmkārt, ogulājiem pēc augļu novākšanas ir jāatjaunojas kopumā, kā arī jāveicina sakņu sistēmas attīstība, lapu, ūsiņu un jaunu rozīšu augšana.

Otrkārt, jāveido augļu pumpuri nākamajam gadam.

Treškārt, zemenēm šajā gadalaikā pašām nepieciešama barošana, tāpat kā pavasarī.

Tādējādi kopumā ir skaidrs, ka zemenes augustā vajag mēslot, lai nodrošinātu labu ražu nākamajā sezonā un uzturētu veselīgu augu attīstību.

Ar ko barot zemenes augustā

Minerālmēsli: Zemenēm šajā gadalaikā, gluži kā agrā pavasarī, ir nepieciešams slāpeklis, lai ogu ogulāji atjaunotu veģetāciju, Tāpēc šis mēslojums ir jāiestrādā mēneša pirmajā pusē. Līdzās tam tikpat būtisks ir fosfors un kālijs. Vienkāršs variants ir kompleksais mēslojums, kurā šīs vielas ir vienādā proporcijā. Lai augs labi pārziemotu, būs nepieciešams kalcijs. To var iestrādāt augusta beigās vai pat rudenī.

Organiskais mēslojum: Komposts bagātina augsni ar nepieciešamajiem barības vielām un uzlabo tās struktūru Augustā zemeņu mēslošanā derēs arī mājas kūtsmēsli. Vēlams izmantot labi izpuvušus kūtsmēslus, lai izvairītos no sakņu apdegumiem.

Koksnes pelni: Tie ir labs kālija avots un palīdz uzlabot augsnes struktūru. Tomēr jāpārliecinās, ka pelni nav no apstrādātas koksnes.

Zaļmēslojums (zaļmēslojuma augi): Šos augus, piemēram, sinepes vai lupīnas, sēj starp zemeņu rindām. Tie uzlabo augsnes struktūru un bagātina to ar barības vielām, kad tiek iearti augsnē. Augusts ir īstais laiks, lai to darītu.

Leave a Comment