Sulīgās, pūkainās un tik garšīgās kotletes ar kabaci

Mana draudzene apprecējās pirms dažiem gadiem un pārcēlās dzīvot pie vīra uz Grieķiju. Tur viņa iemācījās gatavot daudzus grieķu ēdienus, kas viņai patika.

Kādu dienu viņa ieradās pie savas mātes un uzaicināja mūs ciemos. Viņa mani cienāja ar dažādiem gardumiem, bet, cita starpā, manu uzmanību piesaistīja sulīgās, pūkainās un tik garšīgās kotletes.

Draudzene laipni padalījās ar recepti, kuru pastāstīšu arī tev.

Kabaču uzkodas recepte

Sastāvdaļas

600 g maltas gaļas

2 olas

1 sīpols

2 jauni kabači

3 ķiploka daiviņas

2 ēd.k. tomātu pastas

3 ēd.k. malti krekeri

sāls un pipari pēc garšas

Sagatavošana

1.Kabačus sarīvē uz smalkās rīves, sīpolu un ķiploku sakapā. Sasmalcinātus dārzeņus sajauc ar malto gaļu. Pievienojiet maisījumam krekerus, tomātu pastu un olas. Pievieno garšvielas un sāli, kārtīgi samaisa.

2.No iegūtās masas veido nelielas kotletes un liek uz ietaukotas cepešpannas.

Lasi vēl: Sātīga soļanka aukstajām rudens dienām

3.Cepešpannu liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 20-30 minūtes. Kotletes ir gatavas!

Šī vienkāršā kabaču uzkoda var iekarot pat visizsmalcinātākā gardēža sirdi. Kotletes sanāk ļoti sulīgas un pūkainas, un garša un aromāts vienkārši nevienam neatstāj nekādu izredžu atteikties no tām!

Kabači ir universāli, garšīgi un uzturvielām bagāti dārzeņi, kas ir populāri visā pasaulē. Tos var atrast daudzos ēdienos, jo tie ir ļoti daudzveidīgi gan savā pielietojumā, gan sagatavošanā.

Kabači ir vieni no tiem dārzeņiem, kas labi pielāgojas dažādiem ēdieniem un garšām – tos var cept, grilēt, sautēt, pievienot salātiem vai pagatavot kabaču zupu.

Papildus to kulinārajām īpašībām kabači ir arī vērtīgi veselībai, jo tie satur daudz vitamīnu, minerālvielu un antioksidantu.

Ja jums patika šī neparastā recepte, noteikti padalieties ar to komentāros.

Leave a Comment