Vistas fileja ar mango salsu – īpaši maiga un garda vistas gaļa; Tagad arī bērni prasa šo ēdienu

Mango ir mana lielā mīlestība. Dienvidaustrumāzijā es vienmēr cenšos palutināt savu dvēseli ar šo saulaino un sulīgo augli – tur mango ir vienkārši krāšņi un neatkārtojami.

Katru reizi, kad es turp dodos, es cenšos izbaudīt tos svaigus un pilnvērtīgus. No katra ceļojuma mēs atgriežamies ar pusi čemodāna, pilnu ar šiem brīnumainajiem augļiem, lai varētu izbaudīt to garšu arī mājās, Baltkrievijā.

Protams, katru reizi, kad es atgriežos, es sev apsolu, ka vairs nepirkšu mango vietējos veikalos, jo tie, salīdzinot ar Āzijas mango, ir nesalīdzināmi mazāk garšīgi un svaigi. Bet tāpat es katru reizi, nespējot pretoties, nopērku kādu mango aiz izmisuma cerībā uzdurties kādam labam eksemplāram.

Reizēm pat izdodas atrast tādu, kas garšas ziņā atgādina to, ko esmu baudījusi Dienvidaustrumāzijā.

Šo konkrēto ēdienu es pagatavoju ar mango, ko biju atvedusi no Malaizijas – jā, šī recepte jau sen gaidīja savu kārtu. Bet, ja runājam par salsu, tad tai var iegādāties mango arī tepat vietējā lielveikalā.

Svarīgākais ir izvēlēties tādu, kas ir nogatavojies vai ļaut tam nogatavoties vairākas dienas, līdz tas sasniedz savu pilno saldumu un aromātu.

Šī recepte ir ārkārtīgi garšīga un pārsteidzoša kombinācija. Tāpēc, ja jums ir iespēja iegādāties mango, noteikti izmēģiniet to.

Nav svarīgi, vai tas ir atvests no tālām zemēm vai nopirkts tepat – galvenais, lai tas būtu sulīgs un nogatavojies. Iegremdējieties šajā tropu garšu piedzīvojumā un izbaudiet to!

Sastāvdaļas 4 porcijām : Fonds vistas fileja 4 gab. maltas ķimenes 1/2 tējk. malta paprika 1/2 tējk. maltais koriandrs 1/2 tējk. sāls pēc garšas Salsa mazs mango 1 gab vidējs gurķis 1 gab mazs sarkanais sīpols 1 gab citronu sula 1 ēd.k. sāls pēc garšas

Paņemiet vistas fileju ar ķimenēm, koriandru un papriku, pievienojot augu eļļu. Sāls.

Cepiet uz eļļas ieziestā pannā uz lielas uguns līdz zeltaini brūnai no abām pusēm. Pārnes uz cepešpannas vai veidnes.

Cepiet uz eļļas ieziestā pannā uz lielas uguns līdz zeltaini brūnai no abām pusēm. Pārnes uz cepešpannas vai veidnes.

Liek līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep, līdz gatavs, apmēram 15-18 minūtes atkarībā no filejas biezuma. Pagatavosim salsu. Izgrieziet mango no kauliņa un noņemiet ādu. Mīkstumu sagriež nelielos kubiņos. Tādā pašā veidā pievienojiet sasmalcinātu gurķi un sarkano sīpolu. Ielejiet citrona sulu, pievienojiet sāli pēc garšas un samaisiet.

Gatavo fileju pasniedz ar salsu. Kā papildu piedevu varat pasniegt rīsus.

PERFEKTI!!!

Leave a Comment