Ēdiet šos ģimenei draudzīgos desu rullīšus ar marinētu gurķi. Tās ir lieliskas uzkodas ballīšu bufetei.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
375 g sviesta kārtainās mīklas
milti
2 ēdamkarotes ābolu mērces
marinēti dārzeņi vai čatnijs
400 g desas
1 ola – saputota
2 tējkarotes sezama sēklu
Pirmais pagatavošanas solis:
Uzlieciet mīklu 35 x 30 cm taisnstūrī uz ar miltiem viegli apkaisītas virsmas. Kārtīgi apgrieziet malas, tad pārgrieziet uz pusēm gareniski, veidojot divas garas sloksnes. Apsmērējiet ar plānu kārtiņu ābolu mērces, marinēta dārzeņa vai čatnija, atstājot brīvu malu.
Otrais pagatavošanas solis:
Desas gaļu ieberiet lielā bļodā, pievienojiet 3 ēdamkarotes auksta ūdens un visu samaisiet kopā. Sadaliet maisījumu uz pusēm un katru pusi izlieciet cilindriskā formā. Katru gaļas porciju ievietojiet mīklas lentes vidū, atstājot brīvas malas abās pusēs. Pārklājiet mīklas apmali un desu maisījuma ar olu. Salociet vienu mīklas malu pāri gaļai un sarullējiet, lai iespiestu gaļu, pēc tam ar dakšiņu saspiediet mīklas malas kopā. Desu rullīšus sagrieziet 5 cm garumā un izkārtojiet uz cepešpannas. Atdzesējiet 20 minūtes. Var pagatavot dienu iepriekš vai sasaldēt līdz vienam mēnesim; lai ceptu no sasaldēta produkta, cepšanas laikam jāpieskaita vēl 10 minūtes.
Lasi vēl: Lūk, kas notiek, kad ēdiena gatavošana pārvēršas mākslā; Apbrīnojamo ābolu rožu recepte
Trešais pagatavošanas solis:
Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 200C/180C ar ventilatoru/ gāzi 6. Desu rullīšus apsmērējiet ar atlikušo saputoto olu un pārkaisiet ar sezama sēklām. Cepiet 30-35 minūtes, līdz mīkla kļūst zeltainā krāsā. Pārceliet desu rullīšus uz režģa un atstājiet atdzist uz 10 minūtēm.